MSI Wind U100-0049EU

Iets meer dan een jaar geleden plaatste ik een bericht over de Asus EEE en de aankondiging van de MSI Wind. Beide subnotebooks, of wat tegenwoordig dus netbooks heet, en het leek me toen al ideaal. Niet alleen voor ebooks maar ook voor als laptop(je) erbij, het lezen van documenten in de trein, kijken van video’s in dezelfde trein en gewoon lekker draagbaar voor op de bank of in bed.

Met lede ogen heb ik mogen/moeten aanschouwen hoe velen een netbook hebben aangeschaft .. de Asus EEE vooral hoewel ook enkelen een kloon van de MSI Wind kochten (de Medion Akoya Mini E1210 bij de Aldi). Telkens besloot ik toch nog niet tot aanschaf over te gaan want de tijd ontbrak met de toegenomen familiedrukte maar ook blijft het nog steeds best wel een redelijk bedrag om uit te geven, zeker als je zo’n ding niet echt nodig hebt.

Maar ja, (gadget)bloed kruipt waar het niet gaan kan dus ben nu toch de bezitter van een netbook. Niet de Asus EEE maar de MSI Wind, die ik gewoon mooier vind en daarnaast ook veel meer een mini laptop is dan de Asus EEE. Zo heeft deze voldoende opslagcapaciteit en geheugen, is Windows XP Home het besturingssysteem en heeft het 802.11 n ondersteuning, wat wel zo fijn is met mijn 802.11 n wireless netwerk thuis.

msiwindu100-0049eu

msiwindu100-0049eu-specs

De wat betere specificaties betekenen ook dat het niet het goedkoopste van de MSI Wind modellen was maar dit was een aanbieding bij computerboer Paradigit die ook in de tweakers pricewatch niet verbeterd kon worden.

Installatie was redelijk eenvoudig en het traditionele opschonen van alle ‘gratis’ bijgeleverde software nam relatief weinig tijd in beslag. Enig minpuntje was de afwezigheid van een papieren handleiding waardoor ik op een 2e pc moest opzoeken hoe de wireless adapter aangezet moest worden maar na een half uurtje was XP geinstalleerd, deed het wireless netwerk het en had ik virusscanner en andere software geinstalleerd.

De komende periode volgen er ongetwijfeld nog wat meer postjes over het werken met de Wind.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top