Waar is die usb stick?

Deze week meldden de kranten dat USB sticks echt gemeengoed zijn geworden in Nederland. Verliest de overheid bij tijd en wijle een stick met vertrouwelijke informatie, de gemiddelde Nederlander doet het niet veel beter.

Consumenten bezitten gemiddeld vier van deze kleine draagbare opslagmedia, maar raken er gemiddeld ook weer één kwijt. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.600 Nederlanders in opdracht van Imation, producent van digitale opslagmedia.

Even snel tellen leert dat ik zelf 3 usbsticks heb die ik alleen maar gebruik voor tv series op mijn dvdspeler af te spelen via de usb poort. Voor de rest heb ik er nog eens zes waarvan ik er 2 niet meer gebruik omdat ze naar verhouding oud zijn en weinig opslag hebben (de 256 MB sticks).

Twee sticks van resp. 8 en 16 GB gebruik ik als backup en opslag van werkdocumenten, veelgebruikte software en overige documenten. Twee andere weer voor presentaties en overige bestanden die ik tijdelijk nodig heb. Het is me tot dusverre gelukt om ze niet kwijt te raken maar geef toe zo af en toe wel even te moeten zoeken.

Ooit een USB stick kwijtgeraakt? Met gevoelige/belangrijke/prive informatie?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

  1. Er zijn er twee in huis en nog niet eens zo heel lang, een paar maanden denk ik. Kwijtraken is een kunst want die dingen komen hier het huis niet uit.

    Reply

  2. Twee? Ik sjouwde vroeger met doosjes met diskettes, daarna met een ZIPdrive en sinds vele jaren alweer met usb sticks en portable harddisks. Stukken beter dan diskettes meenemen hoor :)

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top