Even ingewikkeld doen voor Twitter

Aangezien ik merk dat ik meer en meer op Twitter (micro)blog, is het zonde om hiervan geen gebruik te maken voor dit blog. Er zijn diverse plugins en scripts in omloop om een WordPress blog, zoals de mijne, te voorzien van de eigen tweets.

Echter, mijn theme gebruikt opmaak die maar blijft botsen met de opmaak van de ‘toon tweets’ code in de beide sidebars rechts en het eindresultaat was … minder dan bevredigend.

Nu met dank aan Twitter for WordPress, Include It (om de php code te kunnen uitvoeren in een blogpost) en de mogelijkheid van WordPress om een post ‘sticky’ te maken, toont die netjes de laatste paar tweets bovenaan in het blog en volgen daaronder de reguliere blogposts.

Als ik ooit tijd en zin heb doe ik nog iets aan de opmaak van de berichten maar die kans is niet zo groot.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top