Blogknutselen

Het zat me toch niet lekker dat ik de tweets niet fatsoenlijk in een sidebar wegkreeg in mijn theme. Aangezien ik mijn oude Modernpaper theme al ruim een jaar had was het ook wel tijd voor een nieuwe dacht ik zo. Kon ik gelijk de gelegenheid nemen (lees, ik had geen keuze) om alles wat ik in mijn templates had gewijzigd nu netjes in widgets te stoppen zodat een toekomstige verhuizing van template niet zoveel tijd hoeft te kosten.

Wat is er gebeurd?

 • Enkele templates uitgeprobeerd voordat ik op WP Premium uitkwam. De link leidt je naar versie 2 met meer mogelijkheden maar ik had zelf nog een oude versie 1 liggen en die beviel me beter dan de nieuwere versie. Niet alle verbeteringen van de auteur vond ik zelf verbeteringen;
 • De Abonneer via Email functionaliteit bovenaan heb ik met wat knutselwerk uit de templates en css van de nieuwere versie gehaald;
 • De link naar de RSS in de template naar mijn Feedburner rss laten verwijzen. Dat was nou net wel een nuttige verbetering in versie 2 van de template maar enfin;
 • De Recente posts, Recente Reacties en de Stats via een widget in de template gedaan;
 • Twitter for WordPress en Include It gedeactiveerd en de sticky post verwijderd met de tweets;
 • Twitter Tools geinstalleerd en geactiveerd;
 • De bijbehorende widget kon niet in dat deel van de sidebar in deze theme en dus toch een stukje code voor het tonen van de tweets toegevoegd;
 • Een halve liter cola light gedronken tijdens het puzzelen op sommige punten;
 • Naar aanleiding van het feit dat ik een G1 Android besteld heb, een plugin met theme – WordPress Mobile Edition – geinstalleerd die een mobiele versie van Vakblog zou moeten geven als je er met een iPhone of Android mobiel naar toe gaat. Het uitproberen zal even moeten wachten tot ik dat ding binnen heb :)

Zo, dat was weer een zondagmiddag prutsen. Vanaf nu weer eens meer focussen op bloggen en twitteren.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top