Mobiel ready?

Ik kon vandaag op de G1 Android van @libevo bevestigen dat de WordPress Mobile Edition plugin keurig werkte en dit weblog met een aparte theme serveerde voor mobiel gebruik.

Ook Ready.Mobi (een site waarmee je een rapportje kunt laten maken over de geschiktheid van je mobiele website) was er erg tevreden mee en gaf dit blog een maximale score van 5 met nog wat warnings over de MIME types. Dat zoek ik later nog wel even uit.

Vakblog Ready Mobile rapportje

De W3C MobileOK checker was daarentegen een stuk kritischer met, terecht, veel commentaar op de vele afbeeldingen en uitgaande links en de zwaarte van de voorpagina. Logisch als je dik 20 blogposts standaard toont ….. een MobileOK logo zal ik dan ook niet krijgen voor dit weblog.

En? Is jouw (favoriete) site nog werkbaar op je mobiel? Of kan het je weinig schelen?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Niek! Waarom heb jij nog geen mobiel-met-internet en kan het je dan vast wel schelen?

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top