T-Mobile G1

Na maanden overwegen of ik, als bepaald niet fanatiek beller, uberhaupt wel iets had aan een smartphone kon ik toch de verleiding niet weerstaan en heb ik de T-Mobile G1 gekocht.

g1-black

Gisteren kwam die dan eindelijk binnen en ook na een paar uur spelen kan ik alvast melden dat ik al bijna vergeten was dat je er mee kunt bellen. Ik zal geen hele verhalen gaan ophangen hier over de mogelijkheden van de G1 want die staan uitgebreid overal op internet, ook niet uitleggen waarom ik niet het net uitgekomen opvolger toestel bij Vodafone genomen heb en ik ga ook niet zeuren over de relatief korte levenstijd van de accu. We leven nu eenmaal in een tijdperk waar je zo’n beetje met een trits opladers rond moet lopen om al je gadgets aan de praat te houden.

Wel kan ik, voorspelbaar, even benadrukken hoe handig ik het vind om met name mobiel internet te hebben. Los van het feit dat mailtjes te lezen zijn onderweg, twitters nu in de trein geproduceerd kunnen worden en ik dit weblog in de mobiele versie kan bewonderen, ben ik met name erg onder de indruk van de GPS/ Google Maps/ Google Latitude mogelijkheden in combinatie met de vele honderden (duizenden?) applicaties die al te vinden zijn op Android Market. Het hele concept dat je maar even hoeft te kijken op je telefoon om zowel routes als de dichtstbijzijnde flappentap, cafe of boekhandel op te sporen is wellicht heel gewoon in deze tijd maar voelt voor mij nog steeds als pure magie aan.

Ik speel nog even een avondje verder met de applicaties, in blijvende verbazing over wat er allemaal toch maar kan tegenwoordig.

*Edit nav reactie van Pierre*

Ik heb via studentmobiel.nl een aanbieding gevonden waar de G1 met een jaarcontract te krijgen was. Dat is dus een belabonnement incl. een fixed price data abonnement. Ik wilde perse niet langer dan een jaar vastzitten aan dit abonnement omdat ik waarschijnlijk volgend jaar een ander gadget toestel wil. Bellen is ook secundair voor me als in dat het me werkelijk niet kan schelen dat ik eens in de zoveel tijd een nieuw nummer heb.  Een data abonnement heb je, zeker met de G1, echt nodig omdat dat ding constant online is en meerdere applicaties open houdt op de achtergrond.
Enne, wat het ding allemaal standaard kan (aan specificaties), daar heb ik het niet over maar wat mijn eigen ervaringen ermee zijn, daar ga ik zeker de komende periode wel het een en ander over bloggen.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (6) Write a comment

 1. Hoi Raymond,

  Kun je iets meer vertellen over het abonnement dat je gekozen hebt? Ben je gegaan voor het “alles-in-1” abonnement, of gebruik je hem in combinatie met je eigen SIM-kaart?

  Overigens ben ik van mening dat het feit dat al vele anderen over hun ervaringen met een toestel geschreven hebben natuurlijk geen reden hoeft te zijn om niet ook jouw mening/ervaringen te posten/geven.

  Reply

 2. Ik heb een edit in de post gedaan als reactie maar toch hier ook even de toevoeging dat ik perse een Android telefoon wilde. Het werd bijna de G2 bij Vodafone, ook omdat die een veel sneller 3G netwerk heeft dan T-Mobile, maar ik wilde dus geen 2 jaar vastzitten aan een contract.

  Reply

 3. Dank je voor de edit/toevoeging. :-)
  Los (SIMlock vrij) heb ik hem voor 399 euro gezien, dan is dit dus een scherp aanbod (gezien het feit dat je nog geen bestaand data abonnement had)

  Reply

 4. Maar nu is hij los dus 99 dollar heb ik begrepen. Je betaalt nu dus toch nog zo’n 30 euro pm met web’nwalk abo erbij?

  Reply

 5. @Ninia die 99 dollar is voor het oude model iPhone, niet de G1. Zoals Pierre al meldde zul je bijna 400 euro moeten neerleggen voor een los model en dan is een jaarcontract voor 30 euro per maand inclusief webnwalk volgens mij een prima deal.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top