Android applicatie: Meridian Player

Mobiel internet plus een smartphone betekent dat je zonder problemen (streaming) video en muziek zou moeten kunnen luisteren op een G1. Dat klopt ook maar de standaard muziekspeler die meegeleverd wordt blijft wel wat achter bij wat ik zou willen. Video speelt die sowieso niet af en, het zal vast aan mij liggen, bij muziek kan ik niet ontdekken hoe ik een muziekje STOP.

Niet getreurd want de Meridian Player brengt uitkomst. Niet alleen is het gratis maar het ondersteunt ook video (die op de sdcard in een folder Video moet staan), heeft een fijne interface met veel opties en jawel, kent gewoon via het Menu de optie om een video of mp3 te stoppen met afspelen. Er zijn nog een groot aantal instellingen mogelijk waarvan niet de minste is dat navigeren (en stoppen/pauzeren/enz) ook via bewegingen op het touchscreen gaat. Maak een letter L met je vinger en de video/muziek stopt met afspelen. Maak een veeg van links naar rechts en hij pakt het volgende item in de playlist.

Absolute aanrader deze! Streaming video speelt deze overigens niet rechtstreeks af, daarvoor moet je ofwel via een website gaan, danwel de YouTube applicatie of er is vast nog een andere applicatie voor te vinden. Video’s zul je dus zelf moeten encoderen naar geschikt formaat toe (mp4), bijv. via het gratis programma SUPER voor op de pc. Een tutorial daarvoor is HIER ook nog te vinden met dank aan de maker van Meridian Player.

Oh, en met dank aan de QR-Code Generator kun je hieronder gelijk met je Android telefoon plus Barcode Scanner de Meridian Player opsporen.

qrcode

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top