Android applicatie: Useful Switchers

Hoewel er dagelijks nieuwe Android toepassingen in de Android Market komen is het goed te merken dat de Market nog in de beginfase van zijn ontwikkeling is. Er zijn al vele honderden applicaties en games te vinden maar de kwaliteit wisselt enorm om het nog maar even mild te stellen. Het is extreem flexibel dat de Android Market open staat voor alle ontwikkelaars maar een kwaliteitstoets, zoals je dat met de Apple AppStore hebt, zou hier niet altijd misstaan.

Dat betekent veel uitproberen van Android toepassingen om het kaf van het koren te scheiden. Niet alles verdient een plekje op mijn G1 natuurlijk.

Eentje die mag blijven staan is Useful Switchers. Het is een betaalde applicatie waar je 2,99 dollar voor moet neertellen wil je het kunnen installeren en dat lijkt best wel veel voor een programma dat eigenlijk niets anders doet dan, zoals de naam al weggeeft, een aantal handige en veelgebruikte settings bij elkaar zetten. Nu was het voor mij gelijk een eerste kennismaking met het kopen van een applicatie via Market, waar Google Checkout als eigen tegenhanger van Paypal voor gebruikt wordt. Toen dat eenmaal gekoppeld was aan een creditcard (enige optie overigens) was Useful Switcher binnen luttele seconden aangekocht. Zo makkelijk zelfs dat het maar goed is dat er een standaardregeling is om binnen 24 uur de aankoop ongedaan te maken want ik voorzie nog wel wat gretig en impulsief aankoopgedrag aan mijn kant.

Enfin, terug naar Useful Switchers. Zoals gezegd verzamelt het een aantal menu opties die soms vele niveaus diep in de instellingen verstopt zitten en dan vooral die opties die zaken aan of uit zetten. WiFi, Bluetooth, helderheid van het scherm enz. Daarnaast toont het in 1 oogopslag de batterijstatus, hoeveel ruimte je nog hebt op het geheugen van de telefoon en de SD kaart, en kan het als trucje je hele display als zaklantaarn laten oplichten.

Nuttig, een beetje aan de prijs voor iets dat bijna volledig al in de instellingen aanwezig is maar ontegenzeggelijk handiger dan al lopend of in de trein graven in die menu’s. Deze aankoop wordt dus niet ongedaan gemaakt.

usefulswitcher

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top