Android applicatie: My Tracks

Elk weekend ga ik enkele kilometers fietsen met mijn zoontje. Nou ja, hij fietst er lustig op los en ik loop (en ren soms) er achteraan om te zorgen dat hij geen ‘chicken‘ gaat spelen met tegenliggers en zich een beetje houdt aan toch algemeen erkende en gewaarde concepten als “rechts rijden” en gemotoriseerd vervoer voor laten gaan.

Zo’n setting is natuurlijk de ideale gelegenheid om een applicatie op Android te gaan proberen die je routes bijhoudt. Het is zo’n overduidelijk logisch gebruik van je mobiel-met-GPS dat het Google team zelf My Tracks geintroduceerd heeft. Het is eigenlijk (ook) bedoeld voor allerlei statistische gegevens over je buitenactiviteit en ze omschrijven het zelf als volgt:

My Tracks records your GPS tracks and shows live statistics such as time, speed, distance, and elevation – while hiking, cycling, running or participating in other outdoor activities. Once recorded, you can share your tracks, upload them to Google Spreadsheets and visualize them on Google My Maps. Share using Twidroid too.

Na de GPS aangezet te hebben en My Tracks gestart te hebben ging ik, enigszins op een draf want Kevin had er zin in vandaag, op pad. Halverwege de heenweg bedacht ik me dat ik wel even op ‘Record Track’ moest klikken om ook resultaten te krijgen maar daarna was er geen omkijken meer naar.

Eenmaal thuisgekomen was het een kwestie van het stoppen van de opname en versturen van de route naar mijn Google Maps en Google Docs. Je Google Maps wordt uitgebreid met de kaart met route en in Google Docs staat een document met tijd, afstand enz.

Google Maps met de My Track

Google Docs met de My Track

Op de kaart is zelfs met een marker als startpunt aangegeven op welk punt ik me bedacht dat Record Track wel een goed plan was. De gegevens zijn dus niet accuraat.

Hoewel het volgens mij een erg leuke toepassing is in combinatie met een trainingsschema voor lopen of fietsen, zal ik het meer voor mijn plezier gebruiken. Ik ben dol op statistieken en kan nu de gemiddelde reistijd naar werk, snelheden van de trein en bus en alles wat me nog meer boeit allemaal in kaart gaan brengen ….een aanrader deze applicatie.

qrcode
Scan de QR code met je barcode scanner en probeer het ook uit.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top