Zoeken naar Creative Commons afbeeldingen in Google Image Search

Op het officiele Google Blog is te lezen dat de eerder ontwikkelde handmatige wijze van zoeken op afbeeldingen met een CC licentie, nu ook opgenomen is in de geavanceerde zoekopties van Google Image Search.

googleimagesearch

Bij de header Usage rights kun je nu filteren op afbeeldingen die gelabeld zijn voor hergebruik, commercieel hergebruik, hergebruik met eigen bewerking en commercieel hergebruik met eigen bewerking. Het zijn, enigszins irritant, niet de precieze CC licenties maar er wordt een vertaalslag gemaakt naar deze vier, toegegeven gebruiksvriendelijkere, categorieën.

Google waarschuwt er terecht bij dat je wel moet verifieren in welke mate de gelabelde licentie ook klopt voordat je een afbeelding hergebruikt maar het is een mooi middel om additionele afbeeldingen te vinden voor weblogs en presentaties!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Pingback: Zoeken naar afbeeldingen met een Creative Commons licentie in Google Afbeeldingen | Vakblog

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top