IRC op Android

Voor ICQ, voor MSN, voor Yahoo Messenger, voor Google Talk en voor Twitter had ik al een andere manier om te chatten met groepen mensen. Sinds 2000 zit ik, tot de dag van vandaag, op IRC. Hoewel er meerdere (web)clients voor bestaan ben ik sinds het begin tevreden gebruiker van mIRC en chat ik dagelijks in meerdere kanalen over van alles en nog wat.

Ik had er in eerste instantie niet eens aan gedacht om ook op de Android Market te kijken of er IRC applicaties bestonden maar vorige week kwam die gedachte wel op en vond ik Android IRC. Geen gratis applicatie maar na 5 minuten uitproberen was ik volledig bereid de bijna 5 dollar er voor neer te tellen.

Android IRC brengt een uitgebreide en zeer goed functionerende client naar Android telefoons die mijns inziens perfect gebruik maakt van de mogelijkheden van een Android toestel. Meerdere servers tegelijk, alerts, super eenvoudig switchen tussen de diverse kanalen .. ik ben nog niets tegengekomen wat ik zou missen van mIRC. Op mijn G1 werkt het denk ik nog net wat fijner dankzij het fysieke toetsenbord dus het is een aanrader voor iedereen (bestaan ze in Nederland nog?) die IRC nog niet verlaten heeft in al het instant messaging geweld.

Een YouTube video kun je HIER vinden en omdat ik (nog) geen zin had om 18 stappen te doorlopen teneinde screenshots te maken op mijn G1 toestel, een tweetal screenshots van de site van de makers ervan.

androidirc

androidirc2

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top