Een stortvloed aan ebookreaders?

Het lijkt de week van (nieuws over) ebookreaders te worden. Deze week verschijnt de nieuwe firmware voor de BeBook maar kondigde Sony ook 2 nieuwe ebookreaders aan, de Sony Reader Pocket en Sony Reader Touch.

sonyreaders
Zowel de BeBook als de beide Sony readers hebben een klein scherm (5 en 6″), 512 MB geheugen en geen WiFi maar verschillen onderling in de mogelijkheden van wel en niet een touchscreen en natuurlijk de ondersteunde formaten: de BeBook is meer ‘open’ en niet gekoppeld aan een ebook winkel, zoals de Sony modellen dat wel (zullen) zijn. In Nederland worden de beide laatste modellen in de markt gezet door BOL maar komt eind augustus pas duidelijkheid hoe die constructie van de Sony readers icm de content van BOL er uit komt te zien.

Via CNet kwam echter ook nog het gerucht van een nieuwe reader van iRex die voor het einde van 2009 uit zou moeten komen. Met wederom een 8.1″ scherm, een touchscreen en 3G wireless lijkt de hardware vooral een goedkopere versie te worden van de iLiad maar er zijn nog geen enkele specificaties of uberhaupt bevestiging dat dit gerucht ook klopt.

iRex_DR800_mock

Hoe dan ook, het beloven een paar interessante maanden te worden waarin we in elk geval meer keuze zullen krijgen in ebookreaders die ook daadwerkelijk wat betaalbaarder zullen zijn dan de eerste en tweede generatie ebookreaders. Nou alleen die Kindle nog eens in Europa krijgen …

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top