Importeren van mail en contacten in Gmail

Om het gebruik van Gmail verder te promoten en tegemoet te komen aan de wensen van gebruikers om hun Gmail account als centrale mailplek te kunnen gebruiken, voegde Google enkele maanden geleden de optie toe aan Gmail om zowel mail als contacten te importeren in een Gmail account. Echter, dit gold alleen voor nieuw aangemaakte accounts waardoor de honderdduizenden gebruikers die al een Gmail account hadden, niet over deze opties beschikten.

Sinds vandaag heeft Google dit ook doorgevoerd voor alle bestaande accounts en als je nu bij de Settings kijkt, dan zul je zien dat het tabblad Accounts nu hernoemd is naar Accounts and Import (als je Engelstalig hebt natuurlijk).

gmail_import
Na het klikken op Import mail and contacts, is het een kwestie van de wizard doorlopen waarbij, optioneel, de contacten naar je Google Contacts gaan, de mail van de externe account in je Inbox belandt (evt met label) en je ook nog de keuze hebt om alle mail die de komende 30 dagen op dat account binnenk0mt, automatisch te laten importeren. Handig als je van plan bent om ook echt over te stappen van dat andere account naar Gmail toe.

Op de hulppagina is te vinden welke mailproviders ondersteund worden maar zowel Hotmail accounts, Yahoo accounts en GMX accounts vallen er onder dus mocht je nog eens je mail willen centraliseren bij Gmail, dan heb je nu de gelegenheid dit eenvoudig te doen.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Best handig van Gmail, maar waarom kun je niet alleen de optie ‘komende 30 dagen’ aanvinken? Nu haalt hij al mn mail uit hotmail, een paar duizend en daar is mn telefoon niet echt op ingesteld… Die is al een tijdje bezig om al die mailtjes te verwerken en aangezien ik Gmail via pop3 binnenhaal denkt mn telefoon dat het allemaal nieuwe mail betreft.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top