PDF’s en Powerpoint presentaties embedden mbv Google Docs

Op het Google Operating System blog stond vandaag een korte post met een heel handig weetje. Kennelijk kun je mbv Google Docs eenvoudig PDF’s en powerpointjes tonen op webpagina’s in een (Google Docs) viewer. Zolang het document maar ergens online staat kun je het tonen om te voorkomen dat je weer eens een mailtje krijgt van een lezer die niet snapt wat die met een link naar een PDF moet (en ja, die mensen bestaan nog steeds anno 2009).

Bijv.

Wat je dan aan code nodig hebt is:

<iframe src=”http://docs.google.com/gview?url=http://rsnijders.info/edocs/berlin_declaration.pdf&embedded=true” style=”width:600px; height:500px;” frameborder=”0″></iframe>

Vanzelfsprekend vervang je de cursieve link dan door diegene van het document in kwestie

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Wel gelijk een bug ontdekt in WordPress .. een iframe code verdwijnt spoorloos als je van html naar visual switcht, dus je moet de post maken en bewerken in html mode en opslaan.
    Deze bug is bekend en staat op de lijst om opgelost te moeten zijn met versie 2.9

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top