Even kort .. Ebooks komen niet onder het lage BTW tarief

Voor al die weetjes, nieuwtjes en berichtjes die ik niet in 140 tekens kan of wil proppen op Twitter, begin ik gewoon met (wat ik hoop) een reeks kortere berichten. Ik kijk wel even hoe dat bevalt.

Enkele weken geleden ging het gerucht dat ebooks onder het lage BTW tarief van 6% zouden komen te vallen, net als de papieren tegenhangers. Helaas bleek dit gerucht niet op enige feitelijkheden te berusten en geldt dit vanaf nu alleen voor digitale uitgaven die (nog?) wel op fysieke media geleverd worden. Tenminste, dat blijkt ook uit de toelichting die op de site van het Ministerie van Financien te vinden is. Heel bijzonder eigenlijk dat de overheid op een dergelijke manier de verkoop en het succes van ebooks bepaalt niet stimuleert en zal het dus aan de initiatieven van (web)boekhandels moeten worden overgelaten.

Met dank aan Wiebe de Jager.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top