SWF gebruiken in PowerPoint 2007

Vorige week was ik een half uurtje op zoek naar hoe je ook al weer een SWF (Shockwave Flash) filmpje kon gebruiken en embedden in een Powerpoint presentatie. Ik had het ergens gelezen ooit maar kon me niet meer herinneren hoe dat nu ging. Uiteindelijk heb ik, mbv een shareware tool, de SWF geconverteerd naar een EXE bestand zodat het filmpje zelfstandig kon draaien naast de presentatie.

Het enthousiaste verhaal van Willem Karssenberg over het gebruik van Twitter in PowerPoint via enkele gratis verkrijgbare SWF bestanden (waarvoor dank en deze gaan zeker gebruikt worden in enkele toekomstige presentaties van mij maar dat terzijde), bracht ook terug dat het (natuurlijk) Pierre was van wie ik dat trucje ooit had gezien in een screencast van hem uit 2006.

En dus kon ik het nu weer reproduceren met, vooral voor mezelf, als naslag.

1. In PowerPoint (2007) ga je naar het Developer tabblad en klik je rechtsonderaan bij de Controls op het icoontje met de hamer.

insertswf1

2. Hier scroll je vervolgens naar beneden om Shockwave Flash Object te selecteren. Klik dan op OK

3. Selecteer in een dia met de muis een vak waarin de SWF getoond moet worden

4. Rechtsklik op het vak, kies voor Properties en vul bij Movie de naam in van het SWF bestand. Let op: alleen de naam is voldoende *mits* het SWF bestand in dezelfde map staat als waar de PowerPoint presentatie ook staat.

insertswf2

5. Wil je niet telkens alert hoeven te zijn dat je het SWF bestand in dezelfde map moet hebben staan als je presentatie? Ipv alleen maar koppelen kun je het ook in de presentatie zelf embedden door bij EmbedMovie de waarde van False op True te zetten. Als je vervolgens je PowerPoint bewaart, slaat die ook het SWF bestand op binnen de PowerPoint en hoef je het originele SWF bestand niet mee te kopieren of verplaatsen met je PowerPoint.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top