Nu ook mappen delen in Google Docs

Fantastisch handig, dat Google Docs maar mappen (labels feitelijk) aanmaken is de enige manier om nog een beetje ordening aan te brengen in wat al snel een flinke stapel documenten werd. Het feit dat ik diverse documenten deel met anderen maakt het er helaas ook niet veel overzichtelijker van en het ziet er ook wat chaotisch uit allemaal met die labels zo.

Goed nieuws dus dat Google sinds vandaag de mogelijkheid toevoegt om ook mappen (en daarmee ook alle documenten erin) te delen met anderen. Zo kun je eenvoudig alle projectdocumenten of in mijn geval een zwik prive documenten makkelijk in 1 keer delen. Een mooie toevoeging ook al lost dat nog steeds niet mijn nummer 1 probleempje met Docs op: de verspringende layout als je een Google Doc document als Word bestand poogt te exporteren.

googledocsmappendelen

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top