Bookmarks synchroniseren: delicious bookmarks ook voor IE

Ik werk al jaren op meerdere pc’s thuis en op werk en 1 van de eerste dingen die je dan graag met zo min mogelijk gedoe geregeld wil hebben, is het synchroon houden van je bookmarks of favorieten op al die pc’s. Na vele oplossingen en tools geprobeerd te hebben werk ik inmiddels al ruim 2 jaar met de Delicious Bookmarks addon voor Firefox. Alle bookmarks gaan sinds die tijd via delicious en deze addon zorgt ervoor dat je er bijzonder handig mee kunt werken als vervanger of aanvulling op je lokale bookmarks. Dit is dan ook altijd de eerste addon die ik installeer in Firefox op alle pc’s waar ik op werk.

Ook op mijn MSI Wind netbookje heb ik dit gisteren geinstalleerd nadat ik de dualboot naar Windows 7 ingesteld had maar omdat ik naast Firefox ook weer wat vaker Internet Explorer 8 gebruik (wat toch fors verbeterd is) bedacht ik me dat het toch wel handig zou zijn als deze smakelijke addon ook voor Internet Explorer bestond. Zoals wel vaker was deze gedachte niet origineel want het bestond al doodleuk.

iedel1

Op de site van Delicious zelf stond al keurig een hele omschrijving van de werking van de delicious bookmarks addon voor Internet Explorer! Vast al sinds tijden maar voor mij was het nieuw :)

iedel2

Na installatie klik je in de nieuwe toolbar, op vergelijkbare wijze als bij de addon voor Firefox. Ik zet hem altijd op Favorite Tags View zodat ik een menu krijg van mijn meestgebruikte tags op die pc. Het aardige is natuurlijk dat je per IE (of Firefox) per pc kunt varieren welke tags je eventueel daar snel toegankelijk wilt hebben. Voordat je Manage Favorite Tags doet om die in te stellen, wel eerst even inloggen op delicious … anders doe je al het werk voor niets (sprak hij uit ervaring).

iedel3

En huppakee .. nu ook in Internet Explorer 8 een toolbar met vier veelgebruikte tags. Klikken op de tag opent een menu met alle bookmarks die deze tag meegekregen hebben. Mooi synchroon met alle andere pc’s!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top