Nieuw van Google: Google Social Search

Gisteravond meldde het officiele Google blog de introductie van Google Social Search.  Een experiment uit de Google Labs die een uitgangspunt hanteert dat mensen het handig vinden om bij de zoekresultaten in Google ook de (vrijelijk beschikbare) informatie uit je eigen netwerk weer te vinden.

De Google Social Search is gekoppeld aan de bekende diensten in combinatie met je Google Account en Profile dus worden de resultaten alleen getoond als je ingelogd bent met je Google Account en, volgens mij, als je een ingevuld Profile hebt waar ook de sociale netwerken bekend moeten zijn. In mijn geval heb ik Vakblog, twitter, LinkedIn, Bibliotheek 2.0 en YouTube toegevoegd.

googlesocialsearch

Ik heb me aangemeld voor dit experiment en zal de komende dagen eens gaan kijken hoe dit nu werkt. Gelukkig legt de ontwikkelaar het zelf ook nog even uit wat de mogelijkheden zijn.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top