Android applicatie: Android Treintijden Lite

Welke mobiel-met-internet je ook hebt, de treinreiziger wil er graag een applicatie op waarmee je met zo min mogelijke inspanningen te weten komt hoe je moet reizen en waar eventuele vertragingen zitten.

Ook al heb ik nu bijna 5 maanden mijn G1, ik had nog geen Android applicatie gevonden die dit goed kon. Met goed bedoel ik dan vooral dat het meerwaarde moest hebben boven de (excellente) mobiele site van de NS zelf. Vorige maand zag ik een review op Androidplanet voor OV:Trein en hoewel deze het best goed deed vond ik het niet veel handiger dan de mobiele site.

In dat artikel echter staat ook een verwijzing naar Android Treintijden Lite en dat is wel een echte aanrader! De functionaliteiten van de mobiele website van de NS maar dan verpakt in een strakke Android interface met tabbladen en ineens ging het plannen van een route stukken makkelijker. Vertragingen worden bijna realtime verwerkt maar de meest handige functionaliteit is dat de applicatie aan de hand van je GPS het dichtstbijzijnde station achterhaalt. Nu hoef ik niet telkens meer mijn vertrekstation in te vullen om te kijken of mijn trein ‘s ochtends wel op tijd zal komen en, nog handiger, tijdens de treinreis kun je gewoon als je binnenrijdt op een overstapstation met 1 tikje op het scherm zien op welk spoor je aansluitende trein vertrekt (en of die wel op tijd is).

Android Treintijden Lite is een simpele, snelle en doeltreffende applicatie die op alle Android telefoons moet staan als je met de trein reist. Punt.

treintijdenlite

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top