Even kort … Google Latitude en opslagruimte bij Google diensten

  • Voor de Google Accounts (en dan specifiek voor GMail en Picasa Web Albums) was het al een tijdje mogelijk om extra opslagruimte te kopen als je aan die 7 GB voor GMail en die 1 GB voor Picasa Web Albums niet genoeg had. Daar hebben ze sinds gisteren een prijsverlaging icm nog meer storage voor aangekondigd waardoor je nu o.a. 20 GB extra kunt kopen voor 5 dollar per jaar. Dat zijn iig schappelijke prijzen geworden.
  • Voor die mensen die Google Latitude eigenlijk best wel eng vinden, kondigde het Google Mobile blog nu aan dat je ook je geschiedenis nu kunt bewaren als je dat wilt. Niks leukers dan je vakantie of werktripjes te bewaren zodat je later precies weet waar je overal geweest bent. Zolang de baas of de thuisblijvers het maar niet te zien krijgen natuurlijk en dus is deze geschiedenis alleen voor de eigen account inzichtelijk en wordt het niet gedeeld met anderen. Zet het aan op de History pagina waar je ook delen (of alles) van die geschiedenis weer kunt wissen. Log in op andermans History pagina om je chantage dossier aan te vullen ;-)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top