eBooks (en eReaders) op de LCP dag 2009

Morgen is er wederom een licentiecontactpersonendag door Surfdiensten gepland voor het SHB. De agenda was al 2 maanden geleden rondgemaild dus ik moest mijn mailarchief nog doorzoeken wat er precies op het programma stond en waar het uberhaupt was.

Thema morgen is, naast de  vaste punten als de shortlist en de diverse huishoudelijke mededelingen, eBooks en dat betekent dat er een aantal leveranciers komt vertellen wat er allemaal te koop is op dit gebied (bij hen zelf natuurlijk). Vreemde eet in de bijt tussen die leveranciers ben ik zelf want ik mag wel twintig minuutjes wat vertellen over eBooks en eReaders maar ik heb verder niks te verkopen.

Het maken van een presentatie die binnen die 20 minuten blijft en ook nog wat ruimte geeft voor vragen is wel een hele uitdaging. Het hele verhaal over produceren van eBooks heb ik maar laten zitten en op 1 zinnetje na mijd ik de hele DRM discussie inclusief wat daar allemaal aan consequenties voor licenties en bibliotheken aan hangen. Leuk voor een andere keer denk ik dan maar. Hopelijk blijf ik binnen de tijd ….

Dank overigens aan @timon_nl en @PeterMcAllister waar ik enkele slides van geleend heb uit hun presentatie voor De Onderwijsdagen.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top