Wisselen of wijzigen van autorisaties in Adobe Digital Editions

Via mail kreeg ik een vraag binnen over hoe het probleem op te lossen om een gekocht ebook op een Sony eReader te zetten via Adobe Digital Editions. Normaliter natuurlijk geen probleem maar in dit geval was het boek gekocht en gedownload op een andere pc met een andere Adobe ID dan de Mac waar de eReader op geautoriseerd was. En dat is nou net de definitie van onheus en illegaal gebruik van eBooks volgens Adobe.

Behalve dat het wederom een voorbeeld is van hoe DRM het de betalende consument extreem lastig maakt is het (helaas) nog niet eens heel uitzonderlijk dat je een situatie hebt waarin je meerdere Adobe ID’s in gebruik hebt. Binnen eBook minnende families zullen, neem ik aan, meerdere Adobe ID’s aangemaakt worden om vervolgens in een heel spel van eReaders-autoriseren-op-meerdere-pc’s te belanden (tenzij men doodleuk in 1 huis meerdere keren gaan betalen voor een zelfde eBook titel). Ook ben ik er zelf al tegen aan gelopen aangezien ik voor de Sony Readers op mijn werk een aantal titels gekocht en gedownload heb bij Bol en daarvoor (natuurlijk?) niet mijn eigen Adobe ID gebruikt heb.

Kortom, er zijn scenario’s waarin je een bestaande autorisatie van Adobe Digital Editions wilt wijzigen en dus wilt wisselen/wijzigen van Adobe ID.

Nu kan dat, op een Windows pc, door in het register te gaan graven waar je de ID terug zult vinden in HKEY_USERS\(uniekesleuteldieverschiltperPC)\Software\Adobe\Adept\Activation. Verwijder alles wat hieronder te vinden is en de volgende keer bij het opstarten van ADE zal de software vragen om de computer te autoriseren.

Graven en bewerken in het register is niet echt aan te bevelen echter en dan is het maar goed dat Adobe stiekem toch wel rekening gehouden heeft met de wens om een autorisatie ook weer in te kunnen trekken. Mbv een niet-gedocumenteerde toetsencombinatie (Ctrl-Shift-D voor een Windows versie of Cmd-Shift-D voor de Mac) vraagt ADE vraagt of je de autorisatie wilt intrekken.

Na het intrekken zit die mogelijkheid om de computer (opnieuw) te autoriseren in het menu Bibliotheek in het hoofdscherm. Als ADE wordt afgesloten na het intrekken (zelfs als je alleen al Ctrl-Shift-D doet zonder daadwerkelijk in te trekken merkte ik zonet), dan zal die bij de volgende keer opstarten uit zichzelf vragen om een nieuwe ID voor activering. Feitelijk kan daarmee net zo vaak gewisseld worden tussen ID’s als nodig is.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (30) Write a comment

 1. Het wisselen van Adobe ID zoals door jou beschreven lukt inderdaad om zo het ebook in je Sony Library te krijgen, maar dan? De Sony reader synchroniseert het ebook niet,we denken dat het te maken heeft met de specifieke xml codes in de Sony ereader in de syncmap. Hoe is dit aan te passen?

  Reply

 2. Mijn ADE bibliotheek is geautoriseerd. Wanneer ik mijn Cybook Opus aansluit op mijn Mac, worden de bestanden NIET daarnaar gezonden. Ze worden niet zichtbaar.
  Graag ontvang ik hiervoor hulp.
  Bvd Harry

  Reply

 3. Ik heb een samsung galaxy tab. Gratis boeken verschijnen bijna automatisch in ‘ebook’ het bibliotheek programma. Gekochte boeken bij bol.com niet.Hun oplossing is zoals boven beschreven (Ik had wegens problemen een ebook op mijn apple gedownload) Zij meenden dat ik op mijn autorisatie kon overzetten naar mijn SGT. Maar als ik de toets combinaties doe verschijnt bij mij niet de pop up.
  Hoe krijg ik nu mijn SGT geautoriseerd?
  Overigens op mij laptop (windows kon ik zo een ADE downloaden!)Waarom niet op mijn SGT?
  Ik hoop dat er eindelijk hulp komt!

  Reply

 4. Ik heb het nog niet geprobeerd met een Bol.com ebook (simpelweg niet meer gekocht de laatste maanden) maar je hoeft niets te veranderen aan Adobe Digital Editions. Sterker nog, je kunt beter maar vergeten wat je van Bol gehoord hebt als ik het zo lees.

  Je hoeft namelijk geen autorisatie te wisselen in jouw geval. Je moet je SGT simpelweg van een ebook applicatie voorzien die overweg kan met Adobe DRM want dat kan het standaard programmaatje op de SGT namelijk niet. Als je in de Market zoekt op Aldiko, zul je Aldiko versie 2.0 kunnen vinden. Niet alleen een heel mooi en gratis ebook programma maar het kan ook overweg met Adobe DRM.

  Als je dat installeert en bij de instellingen van Aldiko op zoek gaat naar Adobe DRM (ben even vergeten hoe het precies heet die optie), dan kun je daar je Adobe ID en wachtwoord ingeven. Dat moet natuurlijk dezelfde zijn als die je ook op je Apple gebruikt hebt. Als je dat gedaan hebt kun je ofwel via de browser op de SGT het boek opnieuw downloaden van Bol.com en openen in Aldiko, of simpelweg de al gedownloade epub kopieren van je Apple naar (een mapje op) de SGT. In Aldiko blader je dan naar dat mapje toe en krijg je de optie om het te importeren in Aldiko. Als je dat gedaan hebt, staat het ebook op het plankje in Aldiko.

  Reply

 5. Ik heb na autorisatie en een tijd lang het goed kunnen gebruiken met mijn e book. Helaas moest ik mijn computer opnieuw laten instellen. Nu kan ik na de boeken die ik heb gekocht niet meer opladen in de bibliotheek. En ja ik heb ze opgeslagen de boeken op de computer (en een back-up) Geeft steeds aan dat er een ander user is. Nu denk ik dat ik een ander email adres heb gebruikt, helaas weet ik niet meer welke. Ik wil nu proberen om al de e-mailadressen te testen. Mocht dit niet lukken heb je dan nog een idee hoe ik mijn gekochten boeken weer in de bibliotheek krijg. En ik heb ze echt zelf gekocht deze boeken, ze staan nog bij bol.com op de lijst ook van daaruit werkt het uploaden niet meer. Ben echt gefrustreerd, dure boeken gekocht en nu heb ik niets meer.

  Reply

  • Een melding van een andere user zou inderdaad suggereren dat je van mailadres bent gewisseld. En daarmee dus van Adobe ID en daar zijn al die ebooks nou net mee beveiligd. Het Adobe ID moet – voor de backups op je pc – hetzelfde zijn als de Adobe ID waarmee Digital Editions geautoriseerd is want anders denkt de beveiliging dat je een andere persoon bent dan de koper. Belachelijk, ik weet het maar dat is nu eenmaal zo.

   Als je nog weet welk mailadres je oorspronkelijke Adobe ID was zou je dus van autorisatie kunnen wisselen in Digital Editions, zoals in de blogpost hierboven beschreven staat. Je weet dat het de goede is als je de opgeslagen epubs wel weer kunt openen in ADE.

   Op zich zou dat niet nodig moeten zijn als je al gekochte ebooks opnieuw wilt downloaden van Bol. Denk ik. Zolang je maar een geautoriseerde Digital Editions hebt zou die de boeken opnieuw moeten kunnen downloaden en qua beveiliging dan koppelen aan (die) andere Adobe ID. Ik heb geen idee waarom dat voor je niet werkt in dat geval.

   Ik zou echt wel het advies willen geven om – als/zodra je het voor elkaar hebt en je boeken in de ADE bibliotheek staan – wat tijd te besteden aan het verwijderen van de DRM van al die boeken. Met behulp van Calibre en de goede plugin of een programmaatje als ePubee http://epubee.com/ is dat zo gebeurd en kun je backups van die gekochte ebooks maken die je zonder problemen op elk apparaat kunt lezen waarmee je dat wilt. Je hebt er immers voor betaald.

   Heel veel succes!

   Reply

   • Super bedankt voor je reactie. Nee het is nog steeds niet gelukt, op een of andere manier denk ik dat ik (vraag me niet hoe) mijn id heb verwijderd. Het lukt me in geen jaren.
    Het downloaden van bol.com lukt ook niet krijg daar ook steeds dat er een andere user is.
    Dan staat erbij bol.com dat de link voor het downloaden maar 14 dagen werkt en 3 keer gebruikt kan worden. Tja de 14 dagen zijn echt allang voorbij. Het prograammaatje zoals jij beschrijft betekend dat ik de boeken ook op een andere ereader kan downloaden zonder problemen. Zodat ook mijn broer bv de boeken kan lenen. (Dat was een van mijn punten dat ik een gewoon boek dat net iets duurder is wel aan iemand kan geven om te lezen, maar deze ebooks niet.)
    Want dan overweeg ik om de boeken helaas van het geld nogmaals te kopen.
    Alvast super bedankt voor al je hulp ik waardeer het enorm.

    Reply

    • Vergeet nog iets, heb ik iets aan de ebooks als ze op mijn ereader staan. Ja ik kan ze nog lezen omdat ze daarop staan en zo als ik me herinner ook op de SD kaart die ik ik in mijn ereader gebruik, ik heb een Bebook.
     Nogmaals bedankt.

     Reply

     • Daar heb je dus alleen nog op die BeBook wat aan want je kunt ze niet meer openen op een pc of andere ereader zonder de Adobe ID en wachtwoord waarmee je BeBook wel geautoriseerd (nog) is. Andersom zul je als je nu nieuwe boeken koopt met een nieuwe Adobe ID die weer niet kunnen openen op je BeBook :(

    • Ik was er al bang voor want hoewel Adobe DRM al lastig genoeg van zichzelf is wordt het pas echt een nachtmerrie als je van Adobe ID wisselt of – nog erger – niet meer weet welke ID en wachtwoord je hebt gebruikt bij je ebooks.

     Ik zie ook (nu pas) dat de downloadlinks maar heel beperkt houdbaar zijn bij Bol (ik was vergeten dat ik er ook wel eens een ebook gekocht heb) dus dat helpt je ook niets vrees ik. Hoewel er nu eindelijk langzaam afgestapt wordt van dit draconische systeem denk ik dat je met de gebakken peren zit nu want zonder die eerste ID en wachtwoord zijn de ebooks niet meer via je pc te gebruiken of op een andere ereader te zetten.

     Dat epubee.com programmaatje haalt de DRM er wel netjes vanaf maar dat vereist wel dat ze op dat moment leesbaar met de goede ID in Adobe Digital Editions staan volgens mij. Ik heb het echter nog nooit geprobeerd op een andere manier dus het kan nog de moeite waard zijn om dat programmaatje te downloaden en te kijken of die toch nog misschien de DRM eraf kan halen. Nee heb je, ja kun je krijgen?

     Reply

     • Ik zou je willen kussen. Ik ben zo blij ik heb mij ID terug gevonden en het werkt.
      Ik dacht even heel simpel en haal alle id eruit zoals je boven in vertelde. Daarna heb ik mijn bebook aangesloten op de computer. Daar zag ik staan toen die te voorschijn kwam autorisatiegegevens. en yeahhhhhhhh het is gelukt ik heb alles weer netjes in de bibliotheek al mijn gekochten boeken.
      Nu ga ik dat programmaatje wat je aan beveelde er nog op loslaten en dan hoop ik nooit meer dit probleem tegen te komen.

     • Blij dat je het hebt weten op te lossen. Ik kan me alle frustraties goed voorstellen maar ook de opluchting nu :) Nu snel alle boeken (alsnog) lezen!

 6. Met geen mogelijkheid krijg ik m’n e-reader zichtbaar in Adobe Digitals. Cmd+shift+d…. vervolgens opnieuw geautoriseerd….. maar nee hoor

  Reply

 7. Ik probeer bij het opstarten van digital Editions de toetsencombinatie Ctrl-Shift-D maar mijn pc reageert er niet op. Ik werk met een asus laptop en besturingssysteem 8.1. Heeft u a.u.b. een andere oplossing om mijn autorisatie te veranderen. Want ik kan geen boeken meer binnenhalen, mijn oude laptop is kapot, ik heb een nieuw emailadres en wil graag op mijn nieuwe laptop de boeken weer kunnen downloaden op mijn ereader maar krijg steeds de melding error Check Activation. Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie

  Reply

  • De toetsencombinatie Ctrl-Shift-D is bedoeld om de autorisatie van de computer (je huidige laptop dus) te wijzigen als je van Adobe ID (mailadres) bent veranderd. Op je nieuwe laptop zul je waarschijnlijk dat nieuwe adres in gebruik hebben genomen? Het verklaart niet waarom Ctrl-Shift-D niet zou werken overigens maar ik denk dat dat het probleem niet is.

   Als je de boeken wel in Adobe Digital Editions hebt staan – en kunt openen – maar je ze niet op je ereader kunt krijgen komt dat omdat je *ereader* nog op dat oude mailadres/Adobe ID zit en het is dan ook je ereader die van autorisatie moet wisselen.

   Dat doe je door de ereader met de usb kabel aan je laptop te koppelen terwijl ADE geopend is. Je ereader wordt dan zichtbaar in het ADE hoofdscherm met zijn naam. Rechts van die naam (ik gebruik ADE 2.0, het kan er anders uitzien in andere versies) staat een tandwielicoontje of pulldown menu. Als je daar op klikt zou 1 van de menu-opties moeten zijn om de autorisatie van die ereader te wissen.
   Unplug de ereader nu van je laptop … en plug hem dan weer opnieuw in. Zodra de ereader weer herkend wordt door ADE ga je terug naar datzelfde tandwielicoontje/pulldown menu en klik je op de optie om het apparaat te autoriseren.
   En vanaf dat moment gebruikt je laptop en je ereader weer dezelfde Adobe ID en zou je er weer boeken op moeten kunnen zetten. *Let op* dat de ebooks die al op je ereader stonden dan niet meer geopend kunnen worden op die ereader want die zijn met je vorige Adobe ID geautoriseerd. Je zult ze moeten verwijderen van je ereader en er weer opnieuw op moeten zetten dus ik hoop dat je die ebooks niet alleen maar op die ereader hebt staan …. het is precies de reden waarom die Adobe DRM zo ontzettend veel problemen oplevert, vooral als je noodgedwongen van Adobe ID moet wisselen.

   Succes!

   Reply

 8. Hallo Raymond,
  Als ik het goed begrijp ben ik dus al mijn boeken kwijt nu mijn laptop is gecrasht en ik mijn (jaren geleden ingestelde en dus 1x gebruikte) ID niet meer weet?
  Gr. Simone

  Reply

  • Dag Simone,

   Ja en nee (denk ik). Als je al je ebooks alleen maar op je laptop had staan zonder enige backup dan ziet het er somber uit maar heeft dat niets te maken met je Adobe ID. Je hebt namelijk ook de ebook bestanden niet meer natuurlijk.

   Heb je wel een backup maar zijn al die (gekochte) ebooks nu dus ontoegankelijk omdat ze op een andere pc of laptop niet de goede Adobe ID hebben, dan kun je nog proberen je Adobe ID te achterhalen. Het is namelijk altijd een mailadres en tenzij je net als ik 10 mailaccounts hebt, heb je een redelijke kans dat je nog wel kunt achterhalen welk mailadres je indertijd als Adobe ID gebruikt hebt. Dat kun je checken – en vervolgens ook het wachtwoord voor resetten! – op https://www.adobe.com/account/sign-in.adobedotcom.html – of via http://helpx.adobe.com/nl/x-productkb/policy-pricing/account-password-sign-faq.html als je liever Nederlands leest. Geef het mailadres op bij ‘Forgot password’ (dat moet dan wel een mailadres zijn dat je nog kunt gebruiken) en je krijgt een resetlink toegestuurd als dat mailadres bekend is bij Adobe. Krijg je een foutmelding, dan bestaat dat mailadres niet en was het een andere :)

   Afhankelijk van waar je de ebooks met Adobe DRM gekocht hebt, kun je ze soms ook nog opnieuw downloaden. Daarvoor moet er wel weer Adobe Digital Editions op die computer staan met een geldige Adobe ID maar bijv. bij Bol kan ik nog een titel downloaden die ik 5 jaar geleden daar gekocht heb. Het uitzoeken waard wellicht.

   Succes hoe dan ook!

   Reply

 9. Mijn PC is geautoriseerd voor ADOBE met mijn vorige Tele2 emailadres. Tele2 heeft dit account om onbekende redenen (weten zelf ook niet waarom) afgesloten. Sindsdien maak ik gebruik van een gmail-adres. Ik probeer nu een nieuwe autorisatie aan te maken, omdat ik een ereader heb aangeschaft. Bij het verwijderen wordt mij gevraagd naar het wachtwoord. Dit ben ik vergeten. Hoe kan ik de lopende autorisatie verwijderen en een nieuwe aanmaken?
  N.B. Ik ben een beetje een digibeet………

  Reply

  • Dag Ad,

   De autorisatie intrekken, dat is waar de bovenstaande blogpost precies over ging :) Met Control-Shift-D trek je de autorisatie van je computer in als Adobe Digital Editions open staat.

   Sluit daarna ADE af en zodra je het opnieuw opstart kun je de computer opnieuw autoriseren met een nieuwe Adobe ID. Voordat je dat doet is het dus zaak om eerst die nieuwe Adobe ID aan te maken met een mailadres die wel werkt.

   Daarvoor ga je naar https://accounts.adobe.com/ en klik je op “Een Adobe ID ophalen”. Gebruik dus een werkend mailadres en zorg dat je het wachtwoord goed onthoudt.

   De nieuwe Adobe ID kun je dan gebruiken om je computer te autoriseren in Adobe Digital Editions en daarmee is ook je ereader te autoriseren.

   Wel even belangrijk om te weten is dat als je ebooks in Adobe Digital Editions hebt staan, je ze dus helaas niet op je ereader kunt zetten omdat ze dan beveiligd zijn met de oude Adobe ID. Nieuwe ebooks die je koopt via Bol of elders bevatten gelukkig geen Adobe DRM meer en die kun je zonder problemen op je ereader zetten.

   Reply

 10. Hallo Raymomd,
  net zit ik vol belangstelling te lezen op een van je blogs en zie iets precies over mijn probleem met ADE en de macbook, (werd ik blij van) nl dat je een bestandje kunt/moet verwijderen om je reader en je mac opnieuw samen te autoriseren met het juiste ID…helaas vloog het scherm dat ik wilde opslaan weg door weet ik wat ik deed…en ik kon het helaas ook niet terug vinden omdat ik op een tag onderaan een van je pagina’s geklikt had…die dingen zijn voor mij iets wat ik dan probeer maar niet weet wat er dan precies gebeurd…mn oplossing stond er wel hopelijk…bestandje verwijderen en opnieuw beginnen en dat dan wel goed doen…

  Ik leen een eboek in de bieb…haal het binnen…maar mijn mac ziet consequent de kobo ereader niet. we zoeken al een week waar dat nu aan ligt…een BESTANDJE verwijderen las ik op je blog, zelfs welk bestandje…dat kan het dus zijn…misschien…?
  macbook autoristatie verwijderen gaat niet: melding: kan autorisatie niet verwijderen

  mijn tweede vraag is: bestaat je ID nu uit je email adres met wachtwoord? of alleen email adres?
  Voor ADE en mijn kobo reader heb ik wel hetzelfde email adres maar voor ADE heb ik mijn ww gewijzigd omdat ik dacht dat het iets kon oplossen…en: ik durf mn kobo account ook niet maar even te verwijden om dan daardoor nog meer gedoe te krijgen…en Bol.com en ADE moet dat daarbij (eboek kopen) dan ook weer t zelfde wachtwoord zijn? als dat niet zo is kan dat dat het probleem zijn bij aanschaf van een ebook?
  of is alleen dat bestandje op de PC wegdoen en weer opnieuw opstarten voldoende?
  en waar vind ik het dan ook alweer op de macbook he?
  meer vragen als lees lol op t ogenblik maar er moet toch wat te verzinnen zijn om reader en mac en aanschaf samen te laten gaan zodat ik kan lezen wat ik koop of leen bij de bieb.
  mvg Tini

  Reply

  • Hoi Tini,

   Adobe Digital Editions is qua werking gewijzigd sinds de bovenstaande blogpost (die 8,5 jaar oud is). Het verwijderen van de autorisatie is lastiger geworden (vereist het wachtwoord, ook al ben je dat vergeten) en aangezien ik zelf Windows gebruik heb ik werkelijk geen idee hoe het op de Mac nu werkt.

   Wat ik wel zeker weet – je 2e vraag – is dat je Adobe ID alleen het mailadres is. Daar hoort een wachtwoord bij maar de ID is alleen je mailadres.

   Als je boeken van de bibliotheek leent dan heb je daar verplicht ADE voor nodig. ADE zou je ereader moeten herkennen en zolang ADE maar geautoriseerd is met een geldige Adobe ID en wachtwoord, zou dat goed moeten gaan. Als je Kobo ereader niet herkend wordt door je Mac dan is dat feitelijk je hoofdprobleem. Als je Mac het niet ziet, dan kan ADE er ook niks mee en maakt het niet uit hoe het met de Adobe ID is gesteld.

   Ik zou beginnen met een andere USB poort te proberen om je Kobo wel te laten herkennen en eventueel een ander kabeltje te testen voor het geval dat kabeltje het probleem vormt. Ga alsjeblieft niet met wachtwoorden, Adobe ID of je Kobo account rommelen want dat lijkt het probleem nu niet te zijn?

   Reply

 11. Hallo Raymond,

  Wat je al schrijft “Adobe Digital Editions is qua werking gewijzigd sinds de bovenstaande blogpost (die 8,5 jaar oud is). Het verwijderen van de autorisatie is lastiger geworden (vereist het wachtwoord, ook al ben je dat vergeten)”, dat is nu precies waar ik tegenaan loop.

  Ik wil mijn computer autoriseren met een ander account, maar het lukt mij niet om te deautoriseren, omdat ik het wachtwoord niet weet van het geactiveerde account.
  Is er een andere mogelijkheid om toch die autorisatie te verwijderen?
  Met ADE verwijderen en opnieuw installeren lukt het in ieder geval niet.

  Ik ben benieuwd!

  Vriendelijke groet,
  Nicoline

  Reply

  • Dag Nicole,

   Wellicht dat het nog mogelijk is om in het register van Windows de autorisatie te verwijderen maar dat kan ik niet 1-2-3 uittesten. Je beste keuzes zijn daarom ofwel het resetten van je wachtwoord van je Adobe ID via https://www.adobe.com/account/sign-in.adobedotcom.html (en dan op wachtwoord vergeten klikken), danwel het deinstalleren van ADE en het opnieuw installeren van een oudere versie. In deze blogpost vind je downloadlinks naar o.a. versie 2.01 en versie 3 https://rsnijders.info/vakblog/2014/10/13/adobe-digital-editions-privacy/ Ik gebruik zelf versie 3 en hierbij kun je de activatie nog zonder additioneel wachtwoord verwijderen als het goed is.

   Reply

   • YES!!!!! Bedankt!
    Wachtwoord resetten was voor mij geen optie omdat het om een account ging van iemand die ik eerder heb geholpen in de bibliotheek waar ik werk, toen zij problemen had met het downloaden en lezen van e-books op haar e-reader. In het verleden kon ik dan zonder wachtwoord de autorisatie verwijderen. Met versie 4.5 kennelijk dus niet meer.
    Gelukkig werkt het teruggaan naar een eerdere versie perfect!
    Ik heb eerst de versie die al op de computer stond verwijderd, vervolgens versie 3 gedownload en geopend en daar kon ik dmv Control-Shift-D de autorisatie verwijderen (via help kreeg ik die optie niet) .
    Daarna heb ik versie 3 verwijderd en de nieuwste versie weer gedownload. Daarna kon ik inderdaad mijn computer opnieuw autoriseren!
    Hartstikke bedankt!

    Reply

 12. Beste Raymond,
  Bedankt voor je snelle reactie!
  Ik dacht dat ik net een antwoord had geschreven, maar omdat ik het antwoord niet meer terug zie, post ik mijn antwoord nog een keer, omdat ik zo blij ben dat het gelukt is en dat dat voor anderen ook goed is om te weten.
  De eerste optie die je geeft, het wachtwoord resetten, was voor mij geen optie omdat het om het account van iemand anders ging, iemand die ik enige tijd geleden heb geholpen toen het haar niet lukte e-books van de online Bibliotheek op haar e-reader te zetten.
  De tweede optie werkte perfect!
  Ik heb eerst ADE versie 4.5 van mijn computer verwijderd. Daarna heb ik versie 3 geïnstalleerd en geopend. Vervolgens heb ik met Control-Shift-D de autorisatie kunnen verwijderen (bij ‘help’ werd die mogelijkheid niet gegeven).
  Daarna heb ik versie 3 weer verwijderd, versie 4.5 opnieuw geïnstalleerd en geopend en ja hoor, ik kon ADE autoriseren met mijn eigen gegevens!
  Perfect! Bedankt!

  Reply

 13. Jouw opmerking om in het register van Windows de autorisatie te verwijderen klopt ook!
  Dat heb ik net nog geprobeerd (nadat het mij al gelukt was om via versie 3 van ADE de autorisatie te verwijderen en vervolgens opnieuw te autoriseren).

  Met het doorlopen van onderstaande stappen, kun je dus ook de computer deautoriseren:
  – zorg dat ADE niet is geopend.
  – klik op de Windows Startknop linksonder in taakbalk (W7) of op het vergrootglas (W10)
  – tik in: regedit (in het venster komt een optie met icoon uiteenvallende kubus). Klik hierop.
  – Er opent een toestemmings venster
  – Klik op ja
  – De register-editor wordt geopend
  – open de map HKEY_CURRENT_USER
  – open de map Software
  – open de map Adobe
  – Klik met de rechter muisknop op de map Adept en kies voor verwijderen.
  – Sluit de register-editor.
  De computer is nu gedeautoriseerd.

  Reply

  • Ik heb geen idee of je dit nog leest, maar jouw tip over regedit heeft me enorm geholpen!

   Reply

 14. Beste Raymond,
  Ik heb een kobo ereader en ik leen en lees boeken van de bibliotheek via ADE.
  Dat werkt goed, maar in mijn boekenkast komen iedere keer dat ik boeken download meerdere boeken te staan die ik niet heb geleend. Sommige heb ik wel in het verleden geleend maar andere zijn mij onbekend. Er op klikken en verwijderen uit bibliotheek werkt niet. Als ik klik op itemgegevens staat er: C:\User\Documents\My Digital Editions\CluodSync\Library-Sync-Book-2.acsm.

  Kun jij me zeggen hoe ik er voor kan zorgen dat dit niet meer gebeurt?

  Met hartelijke groet,

  Claudia

  Reply

  • Dag Claudia, 1 van de features van de nieuwste versies van ADE (4.5.11) is CloudSync en het zorgt er voor dat gedownloade – geleende – ebooks met Adobe DRM beveiliging via de servers van Adobe gesynchroniseerd worden tussen de verschillende apparaten waar je ADE op geïnstalleerd hebt staan. Of beter gezegd, waar ADE met jouw Adobe ID op staat.

   Bij tijdelijke gedownloade boeken, zoals dus de geleende ebooks van de bibliotheek, krijg je dus het vervelende bij-effect dat die boeken synchroniseert waar je helemaal geen toegang meer tot hebt na het verstrijken van de uitleenperiode. Daarbij kan het dus ook goed gebeuren dat als andere mensen gebruik maken van apparaten waar ADE met jouw Adobe ID op staat, je dus ineens boeken zit die jij zelf niet gedownload hebt … omdat anderen dat gedaan hebben en zich niet realiseerden dat die boeken gesynchroniseerd worden.

   De oplossing bestaat dus uit het uitzetten van CloudSync in de instellingen van ADE. Of, zoals ik zelf doe, het gebruiken van ADE versie 3 die je legitiem kunt downloaden via de site van Adobe zelf: https://www.adobe.com/support/digitaleditions/downloads.html (bijna onderaan). Versie 3 kent simpelweg al die vervelende “handige” functies niet.

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top