Al je bestanden naar Google Docs

Ik was nog maar net klaar met het tikken van de vorige post over Dropbox toen ik in mijn feeds zag dat Google Docs een upgrade gaat krijgen. Niet zo zeer qua ruimte of vernieuwende functionaliteiten, nee, ze gaan het nu mogelijk maken de komende periode om (alle?) meerdere soorten bestanden op te slaan en te raadplegen in Google Docs.

Ongetwijfeld ingegeven door de concurrentie (Skydrive, Box.net en de al eerder genoemde Dropbox) kun je straks tot 1 GB aan bestanden kwijt in Google Docs (max 250 MB per bestand), deze delen met de Shared Folders mogelijkheid die Docs al had en natuurlijk deze overal raadplegen waar je maar een internetverbinding hebt. Omdat 1 GB niet heel veel is kun je die met de al aanwezige mogelijkheid verder uitbreiden en voor 5 dollar per jaar heb je al 20 GB te pakken, die je wel deelt tussen je Gmail, Picasa en nu dus ook Google Docs account.

Een aardige toevoeging hoewel me wel het gevoel bekruipt dat het eigenlijk te laat is. Skydrive geeft standaard 25 GB gratis en werkt vergelijkbaar als je naar de bestandsopslagmogelijkheden kijkt. De belofte geruchten van een officiele G(oogle) Drive om vanaf computers makkelijk bestanden op te slaan in de cloud worden hier wat mij betreft ook niet vervuld als je kijkt naar het extreme gemak van de combinatie van bestanden online bewaren met een eenvoudige client zoals door Dropbox gedaan wordt.

Als Google hier de concurrentie mee wil aan gaan moet het met meer komen en ach, dat zullen ze vast ook wel doen ….

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top