Even kort … Google hackje voor definities zoeken

Behalve dat ik af en toe info: (voor snel informatie over een site), cache: (als een site om wat voor reden dan ook offline is) en site: (om me bij zoekacties te beperken tot urls binnen 1 site) gebruik bij Google zoekacties, zijn het slechts enkele van de vele Google hacks die je kunt gebruiken bij de zoekgigant.

Als ik echter stukken of blogpostjes schrijf, dan zoek ik regelmatig toch wat woorden en termen op. T/m volgende maand o.a. ook in de VanDale Online maar via Google is het natuurlijk net een stapje eenvoudiger. Met define: kun je specifiek op definities van termen en begrippen zoeken waarbij, afhankelijk van de gebruikte Google taalversie, de betreffende Wikipedia wordt gebruikt en overige sites waar je vooral woordenboek achtige dingen terug kunt vinden.

Het is niet zaligmakend maar werkt wel snel en effectief.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Is er ergens een overzicht te vinden van alle modifiers die je in een Google search kunt gebruiken? Zoeken bij Google zelf geeft mij geen antwoord, vreemd genoeg. Zelfs de pagina met “Volledige lijst van geavanceerde operatoren” noemt alleen maar “site:”.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top