Google Street View nu ook overal (in Deventer)


Grotere kaart weergeven

Via Webwereld (o.a.) is te lezen dat inmiddels het overgrote deel van Nederland via Google Street View te bekijken is. Bij de laatste update afgelopen november kon ik concluderen dat de hoofdwegen en centrum van Deventer al bezocht waren door de Google auto maar dat de meeste wijken nog niet gedaan waren. Nou, dat is bij deze dus wel gebeurd en ik kan nu, in de stralende zon, door mijn eigen straat navigeren en inzoomen op mijn eigen voordeur. Ik zag trouwens ook (nu pas?) dat veel locaties gebruikersfoto’s hebben die je zelf kunt uploaden en dat vind ik eigenlijk al net zo’n leuke toevoeging.

Er zullen vast wel weer/nog mensen zijn die over privacy beginnen (ook al anonimiseert Google gezichten en nummerborden) maar ik vind dit gewoon makkelijk en leuk tegelijk. Afgelopen november heb ik al uren zitten kijken naar straten in het dorp en de stad waar ik mijn jeugd doorgebracht heb. Vorige maand heb ik nog een kwartier zitten kijken hoe ik precies moest lopen vanaf een station in Utrecht naar de plek waar ik de volgende dag moest wezen. Er zal vast wel iets zijn wat nog beter leuk en nuttig combineert maar ik kan het nu zo 1-2-3 niet bedenken :)

Heb jij je eigen straat en huis al gezocht?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Nou van mijn dorpje zijn alleen de hoofdwegen in beeld gebracht, zo te zien ergens najaar vorig jaar (groene, soms licht bruinig bomen). Ik voel me zwaar achtergesteld: zowel het terrein van de TU/e in Eindhoven (waar het gebouw staat waar ik werk) als mijn eigen straat staat er nog niet op.
    Kun je ergens verzoekjes indienen? ;-)

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top