Beroemd worden via de HBO Kennisbank

Gisteren dook er een 40 seconden tellend filmpje op waarin het publiceren/delen van je afstudeerscriptie via de HBO Kennisbank gepromoot wordt. Nu denk ik niet dat roem en glorie je te wachten staan als je je kennisproducten deelt, noch dat dit de motivatie moet zijn om het uberhaupt te doen maar het geeft wel een leuke prikkel mee om even na te denken over het plaatsen van je afstudeerscriptie in de HBO Kennisbank.

Ik vind het wel jammer dat er enerzijds geinvesteerd wordt in een ‘bekende Nederlander’ in het filmpje (en ja, ik weet wel wie Nicolette Kluijver is omdat ik zo af en toe naar BNN kijk) maar dat anderzijds er geen enkele tekst gesproken wordt waardoor de kracht van het filmpje niet zo sterk is als het had kunnen zijn mijns inziens. Het budget zal vrees ik niet toereikend zijn geweest om haar ook nog een wervende tekst te laten uitspreken.

Het is echter wel nitpicken aan mijn kant want er kan geen aandacht genoeg gegeven worden aan het actief delen van afstudeerscripties en andere onderzoekspublicaties. Wat heb je nou echt aan jouw publicatie als het niet gelezen en gebruikt wordt? Hollywood beroemd wordt je er allicht niet van maar weten dat anderen wat hebben gehad aan jouw publicatie, dat is toch die eeuwige roem waar iedereen het altijd over heeft. Gewoon doen.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top