Mobiele spielerij

Na wat wikken en wegen heb ik mezelf vandaag eens getrakteerd op een nieuw speeltje. Ik wilde, na vele jaren met een Gameboy Color en Gameboy Advance gespeeld te hebben, eindelijk weer eens een nieuwe handheld waarmee ik spellen in trein en onderweg kon spelen. Dat wikken en wegen was vooral omdat de keuze voor de Nintendo DSi (XL) voor de hand lag maar ik de bulk van de spelletjes wat te kinderachtig vind afwijken van mijn eigen smaak. Ook vind ik het ontwerp en vormgeving van de Gameboys en nu DSi eigenlijk niet heel geslaagd.

De concurrent, die overigens qua populariteit en verkoopcijfers fors achterloopt volgens mij, is de Playstation Portable, of PSP. Daar zijn (ondanks veel uitzonderingen) ook veel games op te vinden voor een wat oudere doelgroep en hoewel smaken zeker zullen verschillen, is de zwarte uitvoering van de huidige 3e generatie PSP (3000-serie ) er eentje waarmee ik wel in de trein gezien wil worden.


Ik was en ben groot fan van de eerste en tweede Playstation en kon altijd prima overweg met de besturing van die consoles, iets wat ik helaas voor de Nintendo apparaten niet altijd kon zeggen.Het idee dat je feitelijk een Playstation controller koopt met console ingebouwd is dan best een hele aantrekkelijke.

Behalve spellen kun je de PSP ook gebruiken voor Skypen (via Wifi), video en muziek beluisteren en is er de mogelijkheid om PSP en PS1 spellen te kopen en downloaden via de Playstation Store. Volgens mij kan ik de volgende vertraging van de NS nu wel aan.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top