Meer gaming voor een betere wereld

Kijk, ik heb altijd wel geweten dat die duizenden uren, die ik in computerspelletjes gestopt heb, eigenlijk een investering waren. Ik wist alleen niet precies waarin het een investering was maar via Twitter werd ik gewezen op een recente TEDtalk waarin precies dit onderwerp aan bod kwam. Voor diegenen die TED niet kennen, dat is een platform waarin inspirerende mensen de gelegenheid krijgen hun inspirerende ideeën te vertellen.

Jane McGonigal legt in 20 minuten uit waarom en hoe het potentieel van gamers in virtuele werelden gebruikt zou kunnen worden om problemen in de echte wereld op te lossen. Ze heeft zo af en toe wat gelach wat ze krijgt bij gebruik van bepaalde terminologie maar daar laat ze zich niet door van de wijs brengen. Een praatje om even rustig over na te denken.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top