Stil nou, computer!

Shhhhh

Bron: http://www.flickr.com/photos/stevendepolo/3377332163/

Dat je prachtige geluiden uit een pc of laptop kunt krijgen, dat is wel duidelijk. Het is echter niet altijd even handig dat je laptop dat verhipte opstartgeluid van Windows maakt midden in een vergadering of dat je werkpc op een rustig moment geluid begint te produceren omdat er weer eens een website automatisch deuntjes afspeelt. Het is de reden dat ik altijd het geluid op ‘mute’ zet zodat ik niet voor verrassingen kom te staan maar soms vergeet ik het weer terug te zetten nadat ik even geluisterd heb naar iets wat ik wel wil horen.

En gelukkig, daar is een Russische programmeur die hulp biedt vanuit zijn ervaringen met wakker schrikkende kleine kinderen. Het eindresultaat? Een heel klein eenvoudig programmaatje wat bij afsluiten of uitloggen keurig al het geluid uitzet, zodat je bij de volgende keer opstarten kunt genieten van een stille start. Met een sneltoets is het geluid aan en uit te zetten maar na een reboot is het hoe dan ook weer gegarandeerd stil.

Handig of niet?

Via Ghacks

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2020 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top