Mobiel internet saga – deel 2

Toen ik bijna drie weken geleden een post schreef, leek ik van te voren al te weten dat het bestellen van een mobiel internetabonnement een saga ging worden. Helaas was het inderdaad een voorspellende titel die ik aan het bericht meegaf. Om het maar even kort te houden:

 • Enkele dagen na de bestelling kreeg ik een mail dat een pakketje mijn kant op kwam. De track and trace gaf geen enkele statusupdate meer en na heel lang gebeld te hebben (met grote dank aan mijn echtgenote) met Vodafone en Surfspot bleek een foutje bij TNT gemaakt te zijn waardoor alles was geretourneerd naar Vodafone. Overigens zonder iets aangeboden te hebben hier;
 • Enkele dagen daarna een nieuwe verzendmelding en een pakketje wat vlak daarop arriveerde;
 • Dat bleek helaas alleen het USB modem te zijn (dongel), van een simkaart was geen spoor te bekennen;
 • Een behulpzame Surfspot hielp enigszins bij het doordringen in de bijna onneembare vesting die Vodafone klantenservice heet, geholpen door wederom een dik uur aan de telefoon door mijn eega. Een rechtstreekse verontschuldiging kwam uiteindelijk mijn kant op met de uitleg dat de order verkeerd geladen was en er een prepaid bestelling was genoteerd ipv een abonnement;
 • Weer enkele dagen kwam een telefoontje dat de goede bestelling nu wel mijn kant op kwam en een afspraak voor aflevering werd gemaakt;
 • Een foutje in de verzending betekende dat de afspraak verzet werd;
 • Vanochtend belde dan toch de koerier aan. Met pakketje en simkaart;
 • Nog steeds de melding dat het een prepaid abonnement is maar de dongel plus simkaart werkt wel zoals het zou moeten. Helaas klopt het contract niet en kreeg ik de zenuwen of de (grote) korting van Surfspot wel doorberekend zou worden. Ik zag mezelf al 79,95 euro betalen elke maand.
 • En .. wederom navraag leerde dat gelukkig wel alles goed in het systeem van Vodafone staat en een nieuw uitgeprint contract mijn kant op komt.

Het duurt 19 dagen maar dan heb je ook wat: de telefoonrekening van Vodafone klantenservice bellen zal er niet om liegen en ik kan in elk geval concluderen dat het idee van makkelijk en eenvoudig mobiel gaan internetten nog een utopie is. Ik hoop voor anderen dat het geen reguliere rampenprocedure is van Vodafone om simpelweg in huis te krijgen wat je besteld hebt maar ik vrees het ergste.

En dan moet je ook nog concluderen dat thuis tenminste de snelheid ook behoorlijk tegenvalt. Volgende week ga ik het uitgebreid testen op diverse treintrajecten.

Wordt vervolgd ….

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top