Google doorzoekt en toont nu de Twitter geschiedenis

Het officiële Google Blog meldde vandaag (wederom) een nieuwtje over de zoekmachine die iedereen gebruikt. Eind vorig jaar had Google al het real time web (lees, twitter) doorzoekbaar gemaakt maar nu komt daar de mogelijkheid bij om via een tijdlijn terug te klikken in de tijd en te kijken wat er over de zoekterm gemeld werd in die periode. Een feature die door Google gepromoot wordt als ‘Replay it’ en waarmee rechtstreeks het idee van Google Wave af lijkt te komen, waar je ook binnen een wave conversatie kunt terug spoelen.

Zoals meestal werkt dit in de Engelse versie van Google.com (en ik moest de speciale link gebruiken die in de blogpost staat want ik kreeg die tijdlijn nog niet, de mogelijkheid wordt binnenkort kennelijk overal beschikbaar voor de Engelse versie) en zit het keurig verstopt onder de Options bij Updates.

Nu zijn tweets maar vanaf 11 februari 2010 doorzoekbaar, zoals je boven een beetje kunt zien, maar dat wil Google dus uitbreiden de komende periode naar de volledige Twitter geschiedenis vanaf 21 maart 2006, de dag van de eerste tweet.

Wel een mooie toevoeging vind ik persoonlijk en ook onderkenning van het fenomeen tweets. Zo lang je maar niet zoekt op twexit, good morning, enz natuurlijk ;)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top