Synchroniseren van Outlook naar Google Calendar (en weer terug)

Sinds vorig jaar maak ik op werk gebruik van Outlook 2007 en als gelukkig bezitter van een G1 Android telefoon is het ontzettend nuttig om mijn werkafspraken te synchroniseren met de Google Calendar die bij mijn Google account hoort die ik ook op mijn G1 gebruik. Daar gebruikte ik het gratis programma Google Calendar Sync voor en dat deed het, ondanks een gebrek aan instellingen, altijd prima.

Ik gebruik de verleden tijd want sinds vorige week werkt het niet helemaal goed meer. Afspraken die door anderen in mijn agenda gezet zijn worden niet meer meegenomen in de synchronisatie. Dat is knap lastig want dat zijn zo’n beetje alle werkoverleggen en projectgroepafspraken waar ik toch wel bij aanwezig dien te zijn. Een oogverblindend gebrek aan rellen op internet doet me vermoeden dat dit niet aan Google Calendar Sync ligt maar dat er bij ons intern ‘iets’ is veranderd wat dit als bij-effect heeft.

De afgelopen week heb ik enkele gratis alternatieven gepoogd te vinden maar geen van deze werkt zoals het ik het zou willen (of uberhaupt niet). Uiteindelijk heb ik wel eentje gevonden die perfect werkt maar die niet gratis is. In de gratis mode synchroniseert OggSync perfect maar beperkt het zich tot de dag van vandaag. Voor de, nogal essentiele, mogelijkheid om in te stellen hoe ver in het verleden en de toekomst er gesynchroniseerd moet worden, moet er gedokt worden.

Ik heb er paar daagjes over nagedacht maar uiteindelijk toch vanochtend via Paypal de 29,95 dollar betaald. Ik ben namelijk erg tevreden met OggSync omdat die, in tegenstelling tot andere tools, ook perfect kan synchroniseren met meerdere en gedeelde kalenders in Google Calendar. Mijn prive afspraken kunnen nu bijv. als aparte categorie getoond worden in mijn Outlook agenda en daar zie ik het nut wel van in.

En het allerbelangrijkste? De afspraken voor volgende week kan ik nu weer raadplegen op mijn telefoon! Misschien dat ik wel even negeer nu dat deze actie me 30 dollar gekost heeft.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

 1. ik ben zelf op zoek naar een telefoon voor mij en vriendin wij hebben totaal nu 3 agenda’s .mijn vraag is is het mogelijk om een andriod tel en een windows te sync met een outlook agenda erbij ik heb niet helemaal door hoe het werkt met een google agenda. sync deze ook met de outlook agenda?
  kun je offline afspraken in de google agenda zetten??
  graag hoor ik meer (op mail?)
  alvast bedankt
  rene

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top