Android applicatie: Zoek & Vind in de Telefoongids en Gouden Gids

Het lijkt zo enorm logisch om een Telefoongids applicatie te hebben op je mobiele telefoon. Goed, je kunt de papieren versie met je meesjouwen of natuurlijk de site raadplegen op de slimme mobiel van tegenwoordig maar echt heel handig en snel is dat toch niet. Er waren al enkele niet-officiele applicaties opgedoken in de Android Market maar sinds deze week is de officiele applicatie beschikbaar gekomen waarmee je tegelijk in de Telefoongids en de Gouden Gids kunt zoeken: Zoek & Vind

Het doet alles wat je van een dergelijke applicatie mag verwachten: je zoekt snel in beide overzichten en wisselt met 1 druk op de knop tussen de resultaten van beide bronnen. Natuurlijk kun je gevonden telefoonnummers onmiddellijk bellen of opslaan in je telefoonlijst en via Google Maps zien waar iets zich bevindt (met de routebeschrijving erbij vanzelfsprekend).

Simpel, doeltreffend en gratis te downloaden. Niks mis mee dacht ik.


Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top