Word documenten openen en bewerken vanuit Gmail

Het officiele Gmail blog meldde vanochtend dat er een kleine maar interessante nieuwigheid is aan Gmail: Word documenten (zowel .doc als .docx) kunnen nu in de browser bekeken worden. Tot gisteren kon de View optie die je, indien van toepassing, bij de bijlagen krijgt alleen overweg met .doc documenten en werden deze als HTML getoond. Nu opent deze een aparte viewer gebaseerd op Google Docs voor ook de Word 2007 documenten inclusief mogelijkheden om deze documenten te downloaden, te printen, alsnog in HTML formaat te zien, online te bewerken in Google Docs en deze ook toe te voegen aan je eigen Google Docs account. Vooral de mogelijkheid om een document online te bewerken en daarna gelijk op te slaan in je Google Docs account kon wel eens een mooie extra promotie voor Google Docs gaan betekenen.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Handig!Het wordt wel steeds moeilijker om de SuperTopperÜberApp uit te kiezen. Office 2010 met SkyDrive is ook goed. Google Docs is altijd al een topper geweest. Thinkfree, Zoho, zijn ook niet uit te vlakken. Delen m.b.v. Dropbox ……

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top