Weeknummers in Google Calendar

Soms zijn het inderdaad hele kleine dingetjes die gelijk wel heel handig zijn. Eén van de (kleine) tekortkomingen van Google Calendar is dat de weeknummers niet getoond worden. Daar werk ik echter wel vaak mee en dus is een tweet tegenkomen die precies dat tackelt mooi meegenomen.

Het is een kwestie van surfen naar deze site waar je via een kant-en-klaar boxje een nieuwe kalender kan toevoegen aan je Google Calendar die niks anders doet dan weeknummers tonen als een soort overlay. In onderstaand screenshot zie je hoe dat er uit ziet (de VAKANTIE is van mezelf dus dat krijg je er niet bij). Simpel maar geniaal in zijn eenvoud.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top