24 screencasts over Camtasia in 24 uur

Via ICTOblog (Pierre) kwam ik gistermiddag terecht in de chatbox van de marathonsessie die het team van Techsmith hield over hun screencastproduct, Camtasia Studio. Nadat ze dit in mei al hadden gedaan voor hun ander (top)product, Snagit, was het nu de beurt aan Camtasia als onderwerp om 24 uur lang, elk uur een screencast live uit te zenden over een aspect van screencasts maken met dit softwarepakket.

Nu ben ik groot fan van Snagit en heb ik ook meerdere screencasts gemaakt met Camtasia maar ben ik er bepaald geen expert in. Reden genoeg om toch eens te kijken hoe ze dit gingen aanpakken. Om 14.00 gistermiddag, NL tijd, begon het team met de opening waarna elk uur met een gast erbij een onderwerp uitgelicht werd, ca. 20 tot 30 minuten lang. Via Livestream was dit allemaal te volgen en dankzij de chatbox was er vanaf het eerste moment een leuke wisselwerking tussen de kijkers en het team in de licht geimproviseerde studio.

Ondanks wat technische hobbeltjes die af en toe wat haperingen in het signaal veroorzaakten, was het een gezellige bedoening. Met tussen de 25 en 40 kijkers was er ruim gelegenheid om vragen, opmerkingen en grappen uit te wisselen met de presentatoren en het team, en je kon er nog flink wat van opsteken ook. Na de screencasts werden er ook elk uur wel zaken weggegeven aan de hand van eenvoudige prijsvraagjes en het getuigt toch wel van de goede sfeer dat uiteindelijk alle vaste kijkers wel met minstens 1 ding aan de haal gingen, keurig onderling weggegeven door diegenen die een prijs al eerder hadden gewonnen.

Een ontzettend leuk evenement dat een gezicht heeft gegeven achter een softwarepakket dat ik wel eens gebruikte. Het sociale en gezellige aspect van de mensen in de chatbox is niet meer na te lezen natuurlijk maar de screencasts zelf zijn alle terug te kijken op deze pagina. Dat ik er behalve een interessante en leuke dag ook nog een licentie voor Camtasia Studio 7, een Techsmith spork en een Jing t-shirt aan overgehouden heb, is alleen nog maar meer reden om een volgende keer weer aanwezig te zijn. Geweldig, Techsmith!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Pingback: Tweets that mention 24 screencasts over Camtasia in 24 uur -- Topsy.com

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top