Snel overzicht van wat er over je gezegd wordt in de sociale media

Volgens mij duiken er steeds meer van dit soort sites op, gespecialiseerde zoekmachines die een aantal webdiensten bij elkaar harken en waarmee je een meta zoekactie kunt uitvoeren dwars door deze platforms heen.

Ook SocialMediaCheck is er zo’n eentje en richt zich op bedrijven om een soort quickscan te doen om te kijken hoe er over een merk gepraat wordt in de sociale media. Het is niets dat je ook niet met de individuele zoekmachines van Twitter, Hyves, LinkedIn, Flickr, Youtube enz kunt doen maar het biedt inderdaad heel snel een overzicht van waar een specifieke(!) term opduikt in de diverse sociale media. Zoeken op Windesheim, de hogeschool waar ik werk, levert in elk geval genoeg resultaten op en SocialMediaCheck biedt daarbij nog de handige toevoeging om een gratis email update (attendering) te ontvangen zodra je zoekterm weer opduikt in 1 van de doorzochte sites.

Geen essentiele, niet te missen nieuwe dienst maar wel een handige tool in het arsenaal van een informatiespecialist. Of van je marketingafdeling.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top