Hotmail weer een stukje handiger

Ik heb de aankondiging gemist maar Microsoft heeft ook vernieuwingen doorgevoerd aan de Hotmail webinterface. Die maken zo te zien onderdeel uit van de bredere toevoegingen aan de portalpagina van Live waar je nu, in mijn geval via Windows Live Messenger Beta ook de Facebook updates te zien krijgt (Messenger Social) en je via een web versie van Messenger ook daar automatisch ingelogd wordt op het kletsnetwerk van MS.

Via de portalpagina kun je gelijk door naar Hotmail, je (web) Messenger lijst zien, nieuwe (web) Office documenten maken en je foto’s bekijken.

Doorklikkend naar Hotmail (of rechtstreeks natuurlijk) kom je in een veranderde webinterface terecht. Het is allemaal iets strakker geworden en het kleurenschema is versoberd (of zakelijker geworden, wat jij wil). De nieuwigheid zit hem vooral in de views in het horizontale menu, waar nu o.a. gefilterd kan worden op mailtjes die onder de noemer ‘Social updates’ vallen (zoals Hyves krabbels en meldingen en mails die door Facebook gestuurd zijn).

In het verticale menu zijn Quick Views toegevoegd waarmee je filtert op mails die je ‘geflagged’ hebt, die foto’s bevatten in een breed scala aan extensies of die bijlagen hebben van 1 van de Office pakketten. Alle mails met Word, Excel of Powerpoint documenten als bijlage eraan komen hier dan alleen te voorschijn. Ik neem aan dat dat ook geldt voor Access, Publisher, OneNote of 1 van de Office pakketten die ik schaamteloos over het hoofd zie nu maar dat heb ik niet getest want die mail ik ook werkelijk nooit.

Ik mis nog steeds het taggen (of labelen zoals GMail het noemt) om de webinterface echt af te maken maar voor de rest zijn ze met de integratie van Messenger Social, Windows Live Messenger en de Office Web Apps in Hotmail een stukje dichterbij gekropen naar de grote G toe. Beter goed gejat dan slecht bedacht, nietwaar?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top