Makkelijk wisselen tussen meerdere Google accounts

Het kon eerst met een Chrome extension, toen werkte die na een paar weken niet meer, en sinds een week of wat wel weer maar het maakt nu niet meer uit. Google heeft het nu mogelijk gemaakt bij je Google Account settings om ‘Multiple sign-inaan te zetten zodat je eenvoudig kunt wisselen tussen meerdere Google accounts.


Google benadrukt dat het (nog?) niet met alle Google diensten werkt maar Calendar, Reader en Gmail sitten er wel bij en die zijn toch het meest gebruikt lijkt me. Je moet maar liefst vier keer aanvinken dat je alle fijne nuances van meervoudig inloggen met meerdere Google accounts snapt maar dan werkt het ook keurig.

Bij de genoemde diensten krijg je een pijltje te zien die een pulldown menuutje aangeeft achter je gmail account waarna je kunt wisselen zonder eerst uitloggen & opnieuw in te loggen. De eerste keer zie je alleen je default account (wat je gebruikt hebt om de multiple sign-in aan te zetten) en klik je eenvoudig op ‘Sign in to another account…’ om eenmalig in te loggen op een volgend account. Google onthoudt dan de inloggegevens en de volgende accounts komen dan in het pulldown menu te staan.

Handig.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Pingback: Tweets that mention Makkelijk wisselen tussen meerdere Google accounts -- Topsy.com

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top