Beter en handiger zoeken in je Gmail met Cloudmagic

Via Webarbeider kwam ik terecht bij een hele handige plugin voor Chrome en/of Firefox. Cloudmagic doet namelijk zijn uiterste best om Google te snel af te zijn in het vlot kunnen doorzoeken van (o.a.) je Gmail. Zoekresultaten terwijl je typt is iets waar Google mee bezig is voor Gmail maar Cloudmagic is er al.

Installatie van de plugin gaat op de reguliere manier voor de browser van je keuze en het voegt een kleine zoekbalk toe aan je Gmail. Daarna is het een kwestie van je accountgegevens invullen bij Manage Accounts (die overigens niet naar de server van cloudmagic gaan) en je harde schijf begint genoegzaam te ratelen terwijl alle mail in je account geindexeerd wordt.

Daar gaat wat tijd overheen maar als het afgerond is kun je zoekacties uitvoeren waarbij de zoekresultaten gescheiden worden in een rubriek Contacts en een rubriek Mails en die bijgewerkt wordt bij elke letter die je tikt. Een hele snelle manier om je mails weer te vinden, en zoals het promofilmpje van Cloudmagic zelf al terecht stelt, dubbel handig omdat de zoekresultaten inline getoond worden en je dus wat kunt opzoeken terwijl je bezig bent met een mail op te stellen in Gmail. Gratis, eenvoudig en doeltreffend, precies zoals ik mijn software graag heb.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top