Goo.gl url verkorter nu door iedereen te gebruiken

Dat URL’s verkorters hip zijn, dat was al lang duidelijk. Met name Twitter heeft een stortvloed aan nieuwe diensten veroorzaakt waardoor Tinyurl nu al bijna een dinosaurus in de URL verkortingsbusiness is. Ook Google wilde niet achterblijven en lanceerde een tijd geleden Goo.gl wat in eerste instantie alleen te gebruiken was binnen hun eigen webdiensten als Google Maps en Blogger. Nu is Goo.gl vrijgegeven om willekeurig welke url’s te verkorten en te verspreiden en gaat het de concurrentie aan met de veelgebruikte Bit.ly die door Twitter (Web) gebruikt wordt. Nu wordt het wachten of/tot Goog.gl geintegreerd wordt in Twitter en andere webdiensten die van url verkorters gebruik maken.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top