Geen drop.io meer

Soms heb je van die hele handige webdiensten die zo handig zijn dat je er gewoon gebruik van maakt, en er niet al te veel over zegt. Helaas voor mij, en waarschijnlijk gelukkig voor de eigenaars van deze handige bestandsopslagdienst, is Drop.io niet onder de radar gebleven. Gisteren maakten ze zelf op hun blog bekend dat ze hun technologie, en daarmee de dienst zelf, verkocht hebben aan Facebook.

Dat betekent dus gelijk het einde van deze mooie webdienst waarmee je op een heel handige wijze wat documenten kon delen met anderen, zonder dat je gelijk accounts hoefde aan te maken of met rechten aan de slag hoefde. Na 15 december valt het doek definitief maar vanaf nu kun je al geen nieuwe drops meer aanmaken.

Facebook zal waarschijnlijk hun dienstverlening (ik wilde het al tussen aanhalingstekens zetten maar vooruit maar weer) willen uitbreiden met het kunnen opslaan en delen van meer bestanden dan alleen de foto’s. Ik gun het de makers van Drop.io best maar geen haar op mijn hoofd die overweegt om in de toekomst mijn bestanden te delen via Facebook.

Er zijn grenzen.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

  1. Vreemd hoe de overname van Drop.io verloopt. Ze kopen het op maar de service wordt stopgezet erg jammer deze wijze. Je zag dat ook bij Lala die werd opgekocht door Apple maar de service werd stopgezet.

    Dropbox is een mooi alternatief om bestanden te delen met projectgroep, familie of vrienden standaard krijg je daar 2GB gratis maar met uitnodiging kun je vrij makkelijk 3GB krijgen.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top