Mijn kleuterblog

Wat hebben Sinterklaas en mijn weblog met elkaar gemeen? Simpel, ze zijn op dezelfde dag jarig. Op 6 december 2006 zag Vakblog het levenslicht vanuit het idee van een buitenboordbrein voor mezelf en hoewel ook bij mij is gebleken dat twitteren niet heel stimulerend werkt voor het aantal blogpostjes, heb ik het met pieken en dalen toch maar mooi volgehouden tot nu.

Vier jaar is Vakblog vandaag en dus is deze eindelijk uit de peuterfase. Als een trotse kleuter bloggen we gewoon verder tot hopelijk ver in de pubertijd!

Wat wetenswaardigheden van de afgelopen 4 jaar:

  • 484 postjes, 683 comments, tientallen reacties via mail, 12,5 liter bloed, zweet en tranen en vrachtwagens vol met koffie zijn de concrete SMART resultaten van dit blog;
  • Bloggen over DRM verwijderen van ebooks en converteren van MKV videobestanden vormen de sleutel(s) tot succesvol bloggen kennelijk. Deze werden met afstand het meest gelezen;
  • Vele maar dan ook vele hele leuke reacties van bekenden, vreemden en collega’s naar aanleiding van blogpostjes;
  • Ik hou er echt niet mee op!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top