Android applicatie: Aldiko Premium ebook reader

Natuurlijk kende ik Aldiko al wel als gratis ereader applicatie voor Android. Ik beschouwde het altijd een beetje als de tegenhanger van Stanza voor iOS en ik heb Aldiko vanaf de eerste dag dat ik een Android telefoon had ook geinstalleerd staan om epub bestanden te kunnen lezen. Het was ook 1 van de eerste applicaties die ik vorige week op mijn Samsung Galaxy Tab weer installeerde en verder dacht ik er ook niet zo bij na.

Daar waar echter ereader apps op iOS een ontwikkeling hebben doorgemaakt het laatste jaar waarmee diverse nu ook in staat zijn epub bestanden met Adobe DRM te kunnen lezen, gold dat niet zo zeer voor hun tegenhangers op het Android platform. Txtr was volgens mij de enige die dat deed maar dat blijkt nu niet meer zo te zijn.

Via een tweet van @eBookNL kwam ik bij een handleiding uit die toelicht hoe je m.b.v. Aldiko Premium (een betaalde versie die op de site van Aldiko als Aldiko 2.0 bekend is) de ebooks van ebook.nl op je Android apparaat kunt downloaden en lezen. Aldiko 2.0 blijkt dus, naast een mooie interface verbeteringen, koppelingen met ebookstores en verbeteringen in de importfunctie, nu ook de mogelijkheid te hebben om met Adobe DRM om te gaan. In combinatie met de 7″ Galaxy Tab levert dat een prima leeservaring op voor de gekochte ebooks van zowel ebook.nl als natuurlijk de overige online winkels die gebruik maken van Adobe DRM, zoals Bruna.nl en Bol.com

Wat mij betreft gelijk een prima reden om $2,99 uit te geven aan Aldiko Premium, te vinden in de Android Market.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top