EBSCOHost databanken te doorzoeken op je iPod, iPhone of iPad

Als je wel eens gebruik maakt van 1 van de EBSCOhost databanken (o.a. Academic Search Elite, CINAHL, ERIC of MEDLINE), dan kan dat sinds afgelopen week ook op je Apple apparaat.

In de App Store van Apple is de app EBSCOhost te vinden die je op zowel iPhone, iPod Touch en iPad kunt gebruiken. Na installatie moet er echter nog wel een handeling plaatsvinden om de koppeling te maken met de instelling die het abonnement heeft op de EBSCOhost databanken. Het gaat natuurlijk om betaalde databanken dus niet iedereen kan er zo maar bij mbv een app.

Zoals je al in de bovenstaande schermafdruk kunt zien moet je jezelf een mailtje met autorisatiecode laten sturen vanuit de EBSCOhost webinterface, en ja dus dat moet je eenmalig nog op een pc doen met toegang tot EBSCOhost. Helemaal onderaan in de webinterface zie je (enigszins verstopt mijns inziens) een link staan naar de EBSCOhost iPhone/iPod Touch Application.

Als je op die link klikt kun je een mailadres opgeven waar het activeringsmailtje naar toe gestuurd wordt. Let wel, dat mailtje moet je kunnen openen op het apparaat waar je de app ook op hebt gezet dus kies een mailadres die je ook leest op je Apple apparaat.

In het mailtje staat een link die je dus moet openen op je iPod, iPad of iPhone en daarmee wordt de app geautoriseerd voor gebruik en kun je er vanaf nu mee de EBSCOhost databanken doorzoeken!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. De Ebsco app is erg goed moet ik zeggen, met een hoop features, stukken beter dan de Science Direct app.

    Let op dat in de handleiding van de Ebsco app staat dat je iedere 9 maanden een nieuwe authorisatielink moet aanvragen.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top