Vijftien jaar Hotmail

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat Hotmail opgericht werd. Ik was er niet gelijk op dag 1 bij maar weet nog wel dat ik er over las en blij was dat zoiets er kwam. Ik was al een jaar afgestudeerd en had inmiddels mijn studentenmailadres vervangen door een werkmailadres. Echter was het niet altijd even handig om privémailtjes binnen te laten komen op je werkmail en dus bood Hotmail een mooie oplossing daarvoor. Bestellingen plaatsen voor een Crazy Bytes of Twilight dvd deed je liever stiekem natuurlijk.

Twee MB ruimte was niet echt veel en Hotmail heeft vele jaren gewacht, ook na de opkomst van concurrenten Yahoo Mail en natuurlijk GMail, voordat deze mailbox ook wat uitgebreid werd. Ook heb ik jarenlang nauwelijks mijn Hotmail adres gebruikt omdat ik dermate veel spam kreeg dat die 2MB in enkele dagen volliep; het was dweilen met de kraan open.

Maar ere wie ere toekomt, de laatste jaren is Hotmail keurig in de pas blijven lopen met de concurrenten en met de opkomst van Windows Live diensten als Skydrive, de Office Web Apps en de integratie in Windows Live Messenger is het zeker nog niet op zijn einde. Ik blijf nog wel even Hotmail gebruiker.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

 1. Geschiedenis van de naam is ook leuk: HoTMaiL

  Ik ben overigens jaren geleden op GMail overgestapt en ben daar nog steeds blij mee

  Reply

  • Ach, het is niet zo zeer het opheffen van Hotmail maar het migreren naar Outlook.com. Ze hebben al aangegeven dat je hotmail.com mailadres gewoon blijft en dat je nu ook outlook.com mailaliassen kunt maken. Ik heb meteen mijn naam geregistreerd :) Op naar de volgende 15 jaar :P

   Reply

 2. Fijn dat mijn Hotmailadres gewoon blijft, ik was er toch aan gehecht geraakt:-)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top