Nieuw zoekjasje en een nieuwe naam: Lexis Nexis Academic

De meest gebruikte databank bij ons, Lexis Nexis Newsportal heeft vanaf 1 september een nieuw jasje gekregen en een (voor ons) nieuwe naam. Lexis Nexis Academic combineert de verschillende producten die je bij ze kunt afnemen in 1 zoekinterface en er zijn aanzienlijke wijzigingen/verbeteringen aangebracht in de wijze waarop je de content kunt doorzoeken.

Wij maken, als Newsportal gebruiker, gebruik van alle nieuwsbronnen en de komende maanden zullen zowel wij als de gebruikers kunnen wennen aan de nieuwe interface. Tot 31 december is de oude interface nog beschikbaar maar vanaf 1 januari 2012 zal iedereen met de nieuwe zoekinterface (moeten) werken.

Bijzonder prettig is dat er nu een link naar een goede handleiding en uitleg over de nieuwe interface te vinden is, in de interface zelf onder het kopje Hulp en instructies. Op een wiki worden deze ook nog periodiek aangevuld en alleen dit al is een fijne en nuttige toevoeging.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

  1. Welke statistieken bedoel je precies? Onze databank statistieken zijn niet openbaar als in dat we ze publiceren maar ze zijn ook niet geheim. Als ik heb wat je zoekt stuur ik ze je wel toe.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2020 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top