Wat mag de HBO-programmering van Ziggo kosten?

Vanmorgen was bij Emerce te lezen dat de kanalen van de Amerikaanse kabelzender HBO (niet te verwarren met het hoger beroeps onderwijs natuurlijk) vanaf 9 februari a.s. bij Ziggo zullen worden opgenomen in het aanbod. Dat triggerde me omdat de zender de thuisbasis is van wat toch gerust de betere Amerikaanse series genoemd mogen worden en het spreekt me wel aan om die series, die ik nu vooral download of op dvd/bluray koop, via Ziggo te gaan kijken. Maar liefst 3 zenders komen er dan bij, in HD, met ook nog de video-on-demand dienst erbij (die ik niet zal gebruiken omdat ik geen interactieve ontvanger heb) en niet onbelangrijk, HBO Go, wat de streaming dienst is van de zender. Kijk het op je tv of kijk het op je pc/mobiel .. je kunt kijken hoe je wilt.

Een tijd terug meldde ik nog over de excellente BBC iPlayer app. Hiermee kun je honderden klassieke en actuele BBC series bekijken op je iPad, iPod Touch of iPhone en ik gaf nog aan dat dit met 6,99 euro per maand content was waarvoor ik graag betaalde.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/#!/Brightsite/status/158917450807783426″]

Wat HBO via Ziggo gaat kosten is ook gelijk duidelijk, 15 euro per maand. Dat is vergelijkbaar met Film1 en aangezien deze zenders nu ook tv series uitzenden zijn ze op dat punt dus ook te vergelijken met elkaar. Nu heb ik zelf nooit overwogen om een abonnement op Film1 te nemen omdat ik, ondanks het feit dat ik van films kijken houd, ik misschien 1 a 2 films per week zou kijken en dan is het uiteindelijk zonde van het geld. Het is ook maar de vraag of de drie HBO zenders genoeg interessante series en films voor mij bieden om alsnog te overwegen een abonnement te nemen maar als ik de reacties op Twitter zo lees vinden velen de 15 euro per maand op voorhand al te veel.

Ik denk dat je met drie tv kanalen met series en films, plus een video-on-demand en een streaming dienst genoeg waar voor je geld krijgt maar uiteindelijk gaat het om de content natuurlijk. Benieuwd hoe die er uit komt te zien en maar hopen dat mijn voornemen om geen abonnement te nemen stand houdt als het tweede seizoen van Game of Thrones begint.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top