Retrogaming: Final Fantasy III

Zo vaak speel ik tegenwoordig geen spellen meer uit. Ik heb definitief te veel leuke dingen te doen in definitief te weinig tijd en dat betekent dat de tijd echt voorbij is dat ik een paar weken lang honderd(en) uren in een spel kon/wilde steken. Roleplaying games zijn dan weliswaar mijn favoriete type spellen, ze hebben als grote nadelen dat ze verhoudingsgewijs enorm veel tijd opslurpen en zich ook nog zeer slecht lenen voor af en toe een keer spelen.

Jaren geleden heb ik, nog op mijn Playstation, Final Fantasy VII, VIII en IX gespeeld. Toen had ik nog relatief veel tijd voor dit soort dingen (lees, geen internet thuis in die dagen) en nam ik me voor ooit nog eens terug te gaan en de eerdere delen te spelen. Vorig jaar heb ik de eerste twee delen -op mijn PSP- gespeeld en uitgespeeld (wat me me vele zondagen heeft gekost) en een uur geleden wist ik Final Fantasy III af te ronden. Waar de eerste twee delen helemaal opgepoetst waren voor de PSP (ze dateren van resp. 1987 en 1988 toen de graphics nog in aantallen pixels geteld werden), is FF III zelfs compleet opnieuw gemaakt voor de Nintendo DS en iPhone/iPad. Ik heb hem in elk geval met plezier gespeeld op mijn Nintendo DSi XL.

Final Fantasy 11 en 14 zijn multiplayer spellen en die laat ik voor wat het is maar dan nog heb ik honderden en honderden uren te gaan. Wordt (ooit) vervolgd!

 

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top